O&O boekt succes bij Wereld Gymnaestrada

Foto O&O: de O&O deelnemers aan de Wereld Gymnaestrada in Amsterdam

ZWIJNDRECHT – Bij de in Amsterdam van 30 juli t/m 5 augustus gehouden Wereld Gymnaestrada heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O succes geboekt met hun verenigingsdemo.

De Wereld Gymnaestrada is een wereldgebeuren op gymnastiekgebied, dat eens in de vier jaar georganiseerd wordt en in opzet enigszins te vergelijken is met de Olympische Spelen. De Wereld Gymnaestrada is een turnfeest waarbij turners/turnsters van jong tot oud uit de gehele wereld bijeen zijn om zelf te demonstreren in groepsverband, alsmede de demonstraties van elkaar te bekijken. De Wereld Gymnaestrada kent evenals de Olympische Spelen een officiële opening en een sluiting. Gedurende de week vonden er tal van massale buitendemonstraties plaats, alsmede verspreid over acht hallen vele verenigings- en binnendemonstraties. Daarnaast vonden er de nodige landenavonden en een FIG-avond plaats. Zo’n 19.000 turners/turnsters plus toeschouwers uit 60 landen namen deel aan dit festijn.

O&O afvaardiging
De O&O-afvaardiging bestond naast een viertal man/vrouw-leiding uit 12 turners, 8 turnsters, 8 RG-meiden en 12 spring(st)ers. De verenigingsdemo bestond uit voltige-oefeningen, springwerk op tumblingbaan, pegasus en minitramp alsmede Ritmische Gymnastiek met gebruik van divers handgereedschap. Het geheel vormde een schitterend dynamisch door het publiek zeer gewaardeerd optreden.

Bron O&O