Ongekende 12-0 overwinning voor IFC tegen Hekelingen

De IFC spelers Yoeri Rombouts en Michael Slingerland (R).

In de 15e competitiewedstrijd van dit seizoen boekte IFC een ongekende 12-0 thuisoverwinning op het bescheiden geklasseerde Hekelingen. Door puntenverlies van Groote Lindt bedraagt de voorsprong op deze nummer twee in de stand nu al liefst 14 punten.

In de eerste helft leek er het niet op, dat er een ongekende score zou gaan ontstaan, omdat bij de rust de stand maar 2-0 in het voordeel van IFC was door een snoeihard binnengeschoten bal van Yoeri Rombouts en een geplaatste bal van Noah de Neijs. De rust was echter amper voorbij of Michael Slingerland kopte de 3-0 al binnen. Zijn 50ste treffer voor IFC in ruim 1.5 seizoen. Hierna liep de score in sneltrein vaart op naar 12-0. Binnen tien minuten spelen na de rust stond het al 6-0. Spits Yoeri Rombouts maakte maar liefst vijf treffers in deze helft en passeerde daarmee het aantal van 150 competitie doelpunten voor IFC. Nick de Veij liet een hattrick optekenen en ook Michael Slingerland kon nog een doelpunt laten noteren. Doelman Jeroen de Veij kon zo voor de negende keer zijn doel schoon houden. IFC bleef hiermee ook voor de 40ste keer achter elkaar in competitieverband ongeslagen.

Volgende week zaterdag 11 maart speelt IFC om 14.30 uur een uitwedstrijd bij de nummer tien in de rangschikking Rhoon. De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (72. Yannick Jansen), Perry van Eijken (82. Dennis de Koning), Tom van Oorschot (82. Gino van Holsteijn), Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (72. Quinten Plaisier), Michael Slingerland en Noah de Neijs (72. Jochem Touw).

Tekst en foto: Cees van Heeren