Nog altijd titelkansen voor de Albatros teams

Stockfoto Rijnmond / Korfbal

ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 3 februari ontvingen de korfballers van Albatros 3 koploper Swift 2 uit Middelburg. Na het verlies in de uitwedstrijd moest er gewonnen worden om de kansen op het kampioenschap open te houden.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Swift welke met een heel hoog schotpercentage tot 0-5 uitliep. Het vertrouwen was echter niet weg uit de thuisploeg en met een vroege wissel werd er meer balans in het aanvalsspel gevonden. Na 5-5 pasten de Zeeuwse gasten
ook hun spel aan en ondanks goed verdedigen, bleven de dames van Swift moeilijk af te stoppen. Na rust liep Swift uit naar een 8-13 voorsprong, maar ook dat gat was voor Albatros niet onoverbrugbaar. Met behulp van de wissels werden de zwakke plekken bij de tegenstander steeds gevonden en een paar minuten voor het einde prijkte een 14-14 stand op het scorebord. Albatros bleef strak verdedigen en bekroonde haar inzet en goede spel met een keurige 16-14 overwinning. Maandagavond speelt de ploeg van Christiaan tegen KOAG 3 en kan daarna gaan voorbereiden op de volgende kraker tegen medekoploper Fortis 3.

Strijd om de titel
Er vallen helaas ook wat ploegen af in de strijd om de titel, maar er zijn ook Albatrosteams die hun kampioenskansen levend hielden. Het 2e had de nodige moeite met het Sliedrechtse Merwede maar won dankzij een goede slotfase met 15-21. De wedstrijd bij TOP 3 in Arnemuiden zal bepalend worden voor de titel. Het 7e verloor met veel invallers van Merwede 5, maar heeft alles nog in eigen hand. Stip 1 was in Rosmalen niet sterk genoeg voor het 9e dat met 9-12 won en koploper blijft. Het 10e blijft in de achtervolging op WION 5 en maakte er maar liefst 23 tegen Kinderdijk 4. A3 maakte geen fout tegen Vitesse A3 (17-11) en blijft in de race om de titel. D1 ging bij Wageningen de punten ophalen (2-11) en D4 maakte het heel spannend tegen Kinderdijk D3, maar blijft dankzij de 5-4 winst ongeslagen koploper. De eerste officiële kampioen is E2 dat dankzij de 4-17 winst bij KCC niet meer in te halen is en volgende week haar feestje viert. E5 blijft ook prima draaien, want er werd met 13-1 van DSO gewonnen waardoor de ploeg koploper blijft. F1 won met 10-22 bij Vriendenschaar F1 en ziet haar feestje steeds dichterbij komen.

Strijdend ten onder
Tegenvallend waren de nederlagen van het 1e en A1 en het gelijke spel van C1. Het 1e kwam over de heren scorend vermogen tekort en moest na de nederlaag van vorige week nu een 20-17 nederlaag bij Merwede slikken. A1 verloor in een doelpuntrijk duel met 26-30 van Nieuwerkerk A1 en zakt nu zelfs naar de 4e plaats. C1 kon het in de slotfase niet bolwerken tegen HKC/Creon Kozijnen (15-15) en
moet nu in de achtervolging op HKC en Oranje Wit. Mooie winstpartijen waren er wel voor senioren 5, A2, B1, B2, B3, D3, E6 en E7. Hoge scores voor A2 en B1 die respectievelijk 26 en 27 treffers aantekenden tegen Fortis A1 en KCR B1. B3 zag Angelique in de laatst minuut de winnende scoren tegen Merwede/Multiplaat B2. E6 versloeg koploper Oranje Wit met 3-2. Gelijke spelen waren er voor A4 en E3, in totaal gingen er afgelopen zaterdag 13 Albatrosteams strijdend ten onder.

Bron ckv Albatros