NK-tickets voor O&O-turners

ZWIJNDRECHT – Bij de in Almere gehouden halve finale toestelturnen voor teams hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekverenging O&O goede zaken gedaan. Alle deelnemende teams hebben zich geplaats voor de nationale eindstrijd. Deze vindt plaats op 7 april a.s. in Alkmaar.

In de 2 de divisie stelde het seniorenteam met de samenstelling Thijs Eijkelenboom, Paul de Jongh, Koen Kappetijn, Ian Wever, Gijs Zijderveld en Jelle van de Zouwen de finale ticket veilig middels een zilveren medaille. Op het laatste onderdeel rek moesten zij de winst uit
handen geven. De eindscore kwam uit op 208,199 punten. Individueel werd Thijs Eijkelenboom derde. Bij de pupillen van de 1ste divisie kwam namens O&O Danté Worthington in actie in het samengesteld team met KDO-Krimpen a/d IJssel en DOTO-Bergschenhoek. Het team drong met 262,933 punten als tweede door tot de eindstrijd. Danté had in deze eindscore een belangrijke inbreng. Individueel voerde hij met 92,033 punten de lijst aan.

Geplaatst voor het NK
Ook Olivier van Musscher kwam individueel met 68,433 punten op niveau 4 als beste uit de strijd. Hij maakte deel uit van het gezamenlijke team met SV Borne ’28 en OKK-Gorinchem. Zijn grote inbreng was niet voldoende voor het eremetaal maar wel voor het NK-startbewijs.
Het team eindigde met 189,200 punten op de vierde plaats. In de eredivisie bonden Yarsin Molla Farajzadeh, Kian Olthoff (beiden jeugd) en Lucas van den Kieboom (junior-1) individueel de strijd aan. Alle drie plaatsten zich voor het NK van 22 en 23 juni a.s. in het Rotterdamse Ahoy.

Bron O&O