NK-startbewijzen voor O&O-turners

Foto: O&O

Bij de in het weekend van 25 en 26 maart in de Rotterdamse Topsporthal gehouden plaatsingswedstrijden zijn de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O op een tweetal fronten actief geweest. In de eredivisie turnden zij in aanloop naar het Nederlands Kampioenschap hun eerste plaatsingswedstrijd. De mannen van de 1e en 2e divisie daarentegen hadden de voorrondes reeds achter de rug en moesten nu in de halve finale beslag weten te leggen op een NK-startbewijs.

In de eredivisie junior-II-categorie ging Gijs Franken voortvarend van start. Met 70,65 punten eiste hij het zilver voor zich op. Evenals Gijs drongen de junioren-I Kenji Paizs, Lucas van den Kieboom en jeugdturner Kian Olthoff door tot de volgende ronde. De pupillen-A vormden een gecombineerd team met jongens van Top Turnen Zuid-Holland. Met een goede inbreng van de O&O-turners Yarsin Molla Farajzadeh, Olivier van Musscher en Danté Wortington wist de formatie met 270,650 punten knap als tweede te eindigen.

De turners van de 1e en 2e divisie turnden een goede halve finale. Allen drongen door tot de nationale eindstrijd. De NK-startbewijzen werden veroverd door Fjodor Massie (meerkamp, voltige, ringen en sprong), Ian Wever (meerkamp en voltige), Braylin Timas Soares (meerkamp, voltige, ringen en sprong), Thijs Eijkelenboom (meerkamp, vloer, ringen, sprong en rek), Bart de Ruiter (meerkamp, vloer en brug), Koen Kappetijn (meerkamp) en Thomas van der Helm (meerkamp).

Bron: O&O