NK springen levert 19 startbewijzen op voor O&O

ZWIJNDRECHT – De springdiscipline van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O heeft in Bergen op Zoom deelgenomen aan de individuele NK-plaatsingswedstrijd springen. De totale afvaardiging wist beslag te leggen op negentien startbewijzen voor deelname aan het Nederlands kampioenschap dat plaatsvindt op 22 juni in het Rotterdamse Ahoy.

In de dames-junior-B-categorie kwam Evelien Polak op het onderdeel AirTrack met 15,60 als winnaar uit de strijd. Daarnaast wist zij zich ook te plaatsen op het onderdeel Pegasus-minitramp. In deze klasse was er ook een NK-ticket voor Mila Palit op het toestel minitramp.
De heren-senior-A hadden eveneens succes. Olaf de Nie pakte met 15,25 punten het zilver bij Pegasus-minitramp en met 16,60 punten het brons op de AirTrack. Daarnaast bemachtigde hij een finaleplek op de minitramp. Zijn clubgenoot Johan van Nimwegen plaatste zich
eveneens op alle drie de toestellen.

Ook succes op de minitramp
Janou Ronde had succes op het onderdeel minitramp in de klasse heren-junior-A. Hij liet zich met 15,20 punten het brons omhangen en drong tevens tot de finale door op de AirTrack. Bij de dames-jeugd-C veroverde Sanne Stam met 12,80 punten het zilver op het toestel
minitramp. Een gelijk resultaat met 16,15 punten was weggelegd voor Miriam Geenen in de categorie dames-senior-A. Zij mag op het NK ook van start op het onderdeel Pegasus-minitramp. Het geheel werd gecompleteerd met de finale tickets van Oona Antersijn (minitramp-dames-jeugd-C), Tessa Teske, Juliette Storm en Carlijn Tetteroo (alle AirTrack-dames-senior-B).

Bron: O&O