Nationale titels voor O&O

Seniorteam nationaal kampioen

ZWIJNDRECHT – Bij de in Alkmaar gehouden nationale titelstrijd 2 de divisie heeft de jongens/herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag gelegd op een tweetal titels. In de teamcompetitie ging de hoogste eer naar het seniorteam. Individuele was Finn Frederiksz de beste.

Het seniorteam was samengesteld met de turners Thijs Eijkelenboom, Paul de Jongh, Koen Kappetijn, Ian Wever, Gijs Zijderveld en Jelle van der Zouwen. Zij eisten de titel op met 212,600 punten. Bij de jeugd werd het individuele kampioenschap geturnd. Na een zeer spannende strijd liet Finn Frederiksz zich met 65,900 punten het nationale goud omhangen. De jeugd van de 1 ste divisie verwerkten in Alkmaar de halve finale. Olivier van Musscher was hier met 69,550 punten de sterkste. Met dit resultaat plaatste hij zich moeiteloos voor de
nationale eindstrijd. Naast de meerkamp plaatste hij zich ook voor alle toestelfinales.

Pupillen B ook in de prijzen
De pupillen-B hadden eveneens hun plaatsingswedstrijd. Als team bestaande uit Thomas Jiskoot, Djamilo Hoorweg, Jens de Waard, Bas Melkert en Myron Jansen namen zij met 274,050 punten bezit van de hoogste trede van het ereschavot. Individueel eindigde Thomas op de eerste plaats, gevolgd door Djamilo die tweede werd. Samen met Jens plaatsten zij zich gedrieën voor de individuele eindstrijd. Danté Worthington kwam in actie in een gezamenlijk team met KDO-Krimpen en DOTO-Bergschenhoek. Het team pakte met 260,416 punten het zilver. Individueel eindigde Danté als derde.

Bron O&O