Nationale titels en medailles voor O&O leden

Brons voor de RG turnsters (R) van O&O

ZWIJNDRECHT- Bij de in Nijmegen gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestel turnen hebben Olivier van Musscher en Ian Wever, beiden lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekverenging O&O, ieder beslag gelegd op twee nationale titels. Ook de ritmische gynastiek (RG) groep was succesvol net als de meisjes bij het toestelturnen.

Olivier bond de strijd aan in de jeugdcategorie van de 1e divisie. Hij veroverde de titels van de meerkamp met 68,500 punten en van de ringen met 11,65 punten. Aan dit knappe resultaat voegde hij toe het zilver van vloer(12,800 pnt.), voltige (10,800 pnt.) en sprong(11,25 pnt). Ian kwam uit in de seniorklasse van de 2 de divisie. Ook hij was de beste in de meerkamp met een puntentotaal van 74,050. Met een fraaie score van 13,250 punten eiste hij vervolgens de titel van het onderdeel voltige op. Bij de pupillen-A kwam Danté Worthington in actie. Met 89,350 punten pakte hij het zilver. Thomas Jiskoot miste in de pupillen-B-categorie net het eremetaal. Met slechts 0,25 punten verschil op nummer drie eindigde hij met 93,400 punten op de vierde plaats. Fjodor Massie completeerde het geheel. Hij turnde zijn NK in de junior-II-categorie van de 1e divisie en liet met 11,000 punten het brons van het onderdeel ringen omhangen.

Brons voor RG-turnsters
Bij de in Aalsmeer gehouden 2e plaatsingswedstrijd voor groepen ritmische gymnastiek was de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O vertegenwoordigd met twee teams. RG- turnsters van het team O&O-2 kwam hierbij als derde uit de strijd. Dit team had de samenstelling Selina Penning, Emily van Zessen, Nadise Koebrugge en Djinti Kleinhuis. Hun hoepelcompositie werd gewaardeerd met 16,00 punten, goed voor het brons. Met hun knotsoefening eindigden de meisjes op een zevende plaats. Het team O&O-1 eindigde met hun hoepeloefening op de vijfde plaats. Dit team bestond uit Alexia Barten, Julia Izeboud, Guusje van Musscher, Julièt Landsmeer. De oefening had een score van 13,950 punten.

Dubbel succes in Den Haag
In Den Haag vond de tweede plaatsingswedstrijd voor meisjes toestel turnen plaats. De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O was daarbij vertegenwoordigd met twee teams. Als gevolg van de grote deelname in de klasse middenbouw-4 waren voor deze categorie
meerdere wedstrijden georganiseerd. Door dat de O&O-afvaardiging niet in de zelfde wedstrijd was ingedeeld konden beide teams los van elkaar de strijd aan gaan. Zowel O&O-1 als O&O-2 kwamen als winnaar uit de strijd en plaatsten zich voor de finale Het team O&O-1 was samengesteld met Tishanthaly Bernadina, Thirza Zoutewelle, Amy Kuiters, Yade Yildirim, Janetaly van de Luijtgaarden en Lynn Fransen. Het team pakte met 145,275 punten het goud. Individueel werd Tishanthaly tweede en Thirza derde. Het team O&O-2 werd vertegenwoordigd door Pip Resoort, Jalou Bakker, Felien Verschelling, Veerle Hoogvliet en Nikkie Boll. Zij werden eerste met 143,500 punten. Individueel ging de winst naar Pip gevolgd door Jalou die tweede werd. Den Haag was ook het strijdtoneel van de Nederlandse kampioenschappen individueel toestel turnen 3 de divisie senior. Amber Donjacour had zich hiervoor geplaatst op de onderdelen vloer en brug. Op vloer eindigde Amber met 11,200 punten op een gedeelde derde plaats. In het reglement staat dat dan de E-score bepalend is voor de definitieve
uitslag. Hierdoor ging de bronzen medaille uiteindelijk naar de concurrentie. Op brug eindigde zij met 9,400 punten op de zevende plaats.
Zie ook foto startpagina.

Bron O&O