Nationale successen voor O&O

Foto O&O : Goud voor Gijs Franken (M)

ZWIJNDRECHT  – Bij de in de Rotterdamse Ahoy gehouden ‘Dutch Finals’, een weekend waarbij op het hoogsteniveau gestreden wordt om de nationale titels, heeft de wedstrijdselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O opmerkelijk gepresteerd met meerdere prijzen.

De O&O-afvaardiging kwam in actie in de disciplines toestel turnen heren, toestel turnen dames, ritmische gymnastiek en groepsspringen en wist daarbij beslag te leggen op divers eremetaal. Het grootste aandeel in de succesreeks kwam op naam van de turners individueel toestel turnen. Zij wisten beslag te leggen op zeven nationale titels, zes zilveren en vijf bronzen medailles.

Successen heren
Het succesvolst was Gijs Franken. Hij bond de strijd aan in junior-II categorie van de eredivisie en werd daarbij nationaal kampioen in de meerkamp, vloer en ringen en pakte vervolgens zilver op bruggen-rek. Bij de junioren-I van de eredivisie trok Aaron Enser in de meerkamp en op sprong aan het langste eind. Tevens werd hij tweede op brug en derde op voltige. In deze klasse was de hoogste eer van vloer en het brons van sprong voor Kenji Paizs. Bij de senioren eveneens succes. Luuk Huernink werd kampioen op spong en pakte het zilver op vloer, Jordi Hagenaar liet zich het zilver van de meerkamp omhangen, alsmede het brons van ringen en brug.  Bart Deurloo completeerde het geheel met een tweede plaats op voltige en een derde plaats in de meerkampstrijd.

Successen dames
Bij de eredivisie dames was de bij de Top Turnacademie Achterhoek trainende Naomi Visser oppermachtig in de meerkamp. In de toestelfinales was de beste op de onderdelen brug en vloer. Op balk eindigde zij op de derde plaats. In de discipline ritmische gymnastiek kwam Giang To Ly individueel in actie bij de junioren 2008 van de 2e divisie. Met haar hoepelcompositie eindigde zij als tweede en werd zij derde met haar lintoefening. Het team pre-junioren, bestaande uit Alexia Barten, Julia Izeboud, Julièt Landsmeer en Guusje van Musscher, werden keurig tweede met hun baloefening. Ook in de discipline (groep)springen werd er gescoord. In de A-categorie – Airtrack kwamen Kim van Vliet en Yaëlle Dukers individueel in actie. Kim kwam als tweede en Yaëlle als derde uit de strijd. In groepsverband was er zilver voor het team Mix-junior-B en brons voor zowel dames-senior-A als voor het Mix-team-senior-A.

Bron O&O