Nationaal goud, zilver en brons

ZWIJNDRECHT- Met goud, zilver en brons bij de in Weert gehouden nationale titelstrijd voor teams turnen heren kan de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O terugkijken op een succesvol weekend. In dit zelfde weekend konden de turners zich ook plaatsen voor de individuele nationale titelstrijd die op 23 en 24 april a.s. in Duiven wordt georganiseerd. De O&O-delegatie wist beslag te leggen op veertig startbewijzen.


De nationale titel kwam op naam van de senioren. Zij kwamen uit in de 1ste divisie en het team was samengesteld met de turners Bart de Ruiter, Dennis Swinkels, Thijs Oosterling en de broers Jens en Thomas van der Helm. Zij turnden 208,300 punten bijeen.
In de 2de divisie had de Zwijndrechtse turnclub twee teams in de strijd. O&O-2 bestaande uit Tristan Massie, Jelle van der Zouwen, Olaf de Nie, Thijs Eijkelenboom en Lance Visser pakte met 201,75 punten het zilver, gevolgd door O&O-1 met de opstelling Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever en Sebastiaan Pel. De totaalscore 199,300 was goed voor het brons.
Onder de vlag Top Turnen Zuid-Holland kwamen Kian Olthoff en Yarsin Molla Farajzadeh in een gezamenlijk team in actie. Met 249,734 punten lieten zij zich het brons omhangen.

De individuele startbewijzen kwamen op naam van Bart de Ruiter (allround-vloer-ringen-brug-rek), Dennis Swinkels (allround-voltige), Thomas van der Helm (allround-ringen), Jens van der Helm (ringen), Thijs Eijkelenboom (allround-voltige-ringen-sprong-brug-rek), Lance Visser (allround-vloer), Olaf de Nie (voltige), Sebastiaan Pel (allround-vloer-ringen-sprong-rek), Koen Kappetijn (allround-voltige-brug), Ian Wever (allroudn-voltige), Jelle van der Zouwen (allround), Paul de Jongh (allround-rek), Tristan Massie (allround-ringen), Lucas van den Kieboom (allround-vloer-voltige-brug).