Mooie prestaties O&O turners en turnsters op WK Antwerpen

ZWIJNDRECHT – In het Sportpaleis in het Belgische Antwerpen heeft van 30 september t/m 8 oktober het WK Turnen plaatsgevonden. De Nederlandse heren, waarvan de O&O-turners Bart Deurloo, Jordi Hagenaar en Martijn de Veer deel uitmaken, hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Parijs. De Oranjeploeg eindigde als 11e in de eindstand van het landenklassement en behoorde daarmee tot de vereiste toptwaalf.

Ook de dames, waarvan O&O-turnsters Naomi Visser, Eythora Thorsdottir en Sanna Veerman deel uitmaken, hebben zich als team geplaatst voor de Olympische Spelen. De dames vinden zichzelf terug op een 6e plaats met 161,197 punten, de hoogste score ooit van een Nederlandse ploeg. Het oude record was 159,396 punten.

Absolute top
Eythora en Naomi hebben alles gegeven in de meerkampfinale, en dat was te zien. Eythora werd zesde met 54,098 punten en Naomi kwam op een 12e positie met 53,132 punten. Beide dames kunnen ontzettend trots zijn op deze mooie prestatie.In de finale op brug ongelijk bezweken Naomi en Sanna niet onder de torenhoge druk en zetten beiden een topprestatie neer. Het onderlinge verschil was minimaal: Naomi scoorde 14,166 punten en Sanna stak daar nét iets bovenuit met 14,200 punten. Daarmee werden ze respectievelijk 7e en 6e en behoren tot de absolute top op dit onderdeel. Tenslotte heeft Naomi in maar liefst vier finales mogen laten zien wat zij waard is. Ook op vloer, wat na de team-, meerkamp- en brugfinales haar laatste finale was, schitterde ze in een bomvol Sportpaleis. Met een totaalscore van 13,300 is zij 6e geworden in deze laatste finale.

Bron O&O