Laatste oefenpotjes voor Albatros

Oefenduel van Albatros tegen Vitesse.


ZWIJNDRECHT – De laatste oefenwedstrijden zijn door de korfbalteams van Albatros gespeeld; de teams moeten nu echt klaar zijn voor de aanstaande zaalcompetitie. Er werd geoefend op verschillende locaties, thuis, in de regio, maar ook in Zeeland. Aanstaande zaterdag 11 november start de zaalcompetitie weer voor de 38 spelende teams van Albatros.


De seniorenselectie vertoefde in de regio Kaatsheuvel voor een weekendje ontspanning. Op de zaterdag zaten de spelers op de mountainbike in de Loonse en Drunense duinen en waren er oefenwedstrijden in Hardinxveld-Giessendam. Het 2e speelde met schotklok tegen Excelsior 2 en bood de Delftse ploeg meer dan uitstekend partij. Het 1e team keek begin tweede helft tegen een 11-7 achterstand aan tegen het Barendrechtse Vitesse, maar boog deze in een uitstekende tweede helft met veel verschillende doelpuntenmakers om in een voorsprong: 16-17. De avondwedstrijd tegen Excelsior ging om duistere redenen niet door.

Gezellig weekend
Het 3e en 4e reisden af naar Zeeland voor twee nuttige oefenpotjes tegen Seolto. Beide teams wonnen hun wedstrijd en bouwden in Vlissingen aan het scorende vermogen. Het 5e trad met veel invallers aan bij Twist 3 in Vlaardingen, maar won in de luchthal duidelijk met 11-18. A1 en A2 waren dit weekend logeren in het hoge noorden en oefenden daar op zaterdag tegen het Assense AVO. Korfbal was één van de onderdelen van een ongetwijfeld heel gezellig weekend. A3 en A4 wonnen hun oefenwedstrijd in de Develsteinhal waarbij de 27 treffers van A3 opzien baarden.

Zelfvertrouwen
B1 had in Nieuwerkerk een fellere tegenstander en verloor verdiend en redelijk ruim. B2 won in Nieuwerkerk wel van de trainingsgenoten van de blauw-zwarten: 7-10. Precies omgedraaid was het bij de C-teams waar C1 met 7-9 verloor van Nieuwerkerk C1 maar C2 met goed zaalspel en de omgedraaide uitslag Nieuwerkerk C2 in de Develhal versloeg. Avanti D1 was net iets te sterk voor Albatros D1, maar D2 boekte zelfvertrouwen voor de competitie en won met 6-2 van KCC/CK Kozijnen. Ook voor een aantal andere DEF-teams waren er wedstrijden ter voorbereiding op de competitie.

Bron: CKV Albatros