Korfballers Albatros weer in training

ZWIJNDRECHT – De seniorenselectie van de korfbalvereniging Albatros is aan het seizoen 2022-2023 begonnen. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ed van der Steen werd op zaterdag 13 augustus een trainingsprogramma afgewerkt waarbij de omstandigheden natuurlijk verre van ideaal waren. Het zware werk in de vorm van een looptraining werd gelukkig ’s ochtends verricht toen de temperatuur nog onder de dertig graden uitkwam. Bij terugkomst in de Albatroskantine stond een heerlijke lunch klaar die het voorafje vormde voor een rustige schottraining. Na vijf kwartier bewegen op het warme kunstgrasveld vond de technische staf het wel welletjes en konden de spelers en speelsters moe en doorgezweet onder de douche.

De seniorenselectie van Albatros is in de zomer versterkt met enkele nieuwe spelers. Terug van weggeweest zijn de 28-jarige Inge Scheurwater en de 24-jarige Mohisha Weynschenk. Van de buren van Conventus maakte de 22-jarige Luuk van de Pol de overstap naar de rood-witten. Vanuit de A-jeugd zijn Lisette Krol en Thijmen Wensveen aan de voorlopige selectie toegevoegd.

De selectie vervolgt haar voorbereiding deze week met trainingen en komend weekend staat er een uitstapje voor teambuilding op het programma. Trainer Ed van der Steen zal na enkele trainingen en oefenwedstrijden zijn keuzes maken voor het vlaggenschip dat in de 1e klasse uitkomt.

Albatros 2 komt komend seizoen toch weer uit in de reserve 1e klasse en zal opnieuw onder leiding staan van Thomas van den Bosch. 

De tweede selectie en de jeugdselecties starten ook deze week met trainen en a.s. weekend staan er al oefenwedstrijden gepland bij Valto in De Lier.