Korfballers Albatros starten weer op

ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 7 januari werd het jaar 2023 gestart met een mix van competitie- en oefenwedstrijden. In de Develsteinhal kwamen de jeugdteams E2, E3 en E4 in het veld voor een inhaalwedstrijd en D2 reisde naar Oud-Gastel voor een wedstrijd tegen Juliana D1. Helaas kwam het team van Bart en Nicole er niet aan te pas en werd ruim met 9-3 verloren.

E2 en Keep Fit E1 maakten er een spannende wedstrijd van die uiteindelijk met 10-11 door de gasten uit Roosendaal gewonnen werd. E3 had een zware dobber aan GKV/Enomics E3, maar won wel met 5-4. E4 had in Rachel een topschutter en won gemakkelijk met 10-1 van Oranje Wit E7.

De selectie opende 2023 met een lunch in Dordrecht en oefende vervolgens onderling in de Develsteinhal. Senioren 3 en 6 oefenden nuttig in de nieuwe blaashal in Vlaardingen tegen Twist.

Op zaterdag 14 januari wordt de draad van de zaalcompetitie weer opgepakt met maar liefst 18 thuiswedstrijden verdeeld over Develsteinhal en Develhal. De seniorenselectie speelt de derby tegen Kinderdijk en we zijn benieuwd wie de korfbalarme periode het best verteerd heeft.

Het jaar 2022 werd afgesloten met de Gerard Los Vaardigheidsdag waarbij een 70-tal jeugdleden de onderlinge strijd aanging voor de hoofdprijzen. In alle leeftijdscategorieën werd de drie best scorende jongens en meisjes beloond met een medaille.