Korfballers Albatros op vakantie

ZWIJNDRECHT – De korfballers van Albatros gaan op vakantie en mogen uitrusten van het bijzondere seizoen 2021-2022. Het korfbaljaar werd afgesloten met het jaarlijkse paalschiettoernooi voor de jeugd dat onder prima weersomstandigheden op zaterdag 2 juli plaatsvond. Sowieso zijn de weken na het laatste competitieweekend altijd heel druk, want het paalschiettoernooi voor de senioren en A-jeugd vond op 18 juni plaats en op zaterdag 25 juni werd het schoolkorfbaltoernooi georganiseerd door de  korfbalburen Albatros en Conventus.

Het veldseizoen leverde Albatros maar liefst negen kampioenen op waarbij de promotie van Albatros A1 naar de Hoofdklasse natuurlijk een extra dimensie gaf. Naast A1 pakte ook A2 de dubbel (zaal- en veldkampioen) en Albatros 1 en 2 handhaafden zich op 1e klasse niveau. Albatros D1 mocht op 25 juni deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor D-teams en wist in Vleuten een zevende plaats te bereiken. Een geweldige prestatie voor de ploeg van Jair van Geldere en Elwin Lommers.

De hoofdklasseploegen B1, C1 en D1 draaiden in hun poule prima mee en spelen dus ook volgend seizoen op dit hoge niveau.

De seniorenselectie start de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zaterdag 13 augustus onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ed van der Steen. De reserves worden opnieuw begeleid door Thomas van den Bosch. Albatros heeft zich inmiddels versterkt met Conventusspeler Luuk van de Pol en ziet ook Inge Scheurwater en Mohisha Weynschenk terugkeren op het Albatrosnest.

In de dagen en weken volgend op 13 augustus sluiten steeds meer teams aan op het trainingsveld.