ZWIJNDRECHT – Het was zaterdag 1 juni regelmatig feest op het zonovergoten korfbalveld van Albatros, maar helaas waren er ook wat teleurstellingen. Zo kon senioren 4 de belangrijke uitwedstrijd bij concurrent Nieuwerkerk niet winnen, verloor B2 de topper tegen NIO B1 duidelijk met 7-12 en lukte het E8 (nog) niet om de titel binnen te halen tegen SKV E3. Gelukkig werd er ook her en der gehuldigd en konden er nieuwe kampioenen genoteerd worden die het feestje op 15 juni gaan vieren.

Senioren 3 kende een stroeve start op het grote veld bij Tjoba. Na een kwartier prijkte er slechts een 2-2 tussenstand op het scorebord, maar via 2-7 bij rust kwam de overwinning niet meer in gevaar en kon de ploeg van Roeland na de 7-15 overwinning snel nog even op de foto alvorens weer uit te waaien naar andere velden. Het feestje wordt later ingepland.

A1, vorige week al kampioen, speelde zonder twee basisspelers en coach Jasper uiteindelijk tegen zeven spelers van Vitesse A2. De eenzijdige wedstrijd werd met 24-6 gewonnen, maar de taart smaakte daar niet minder om. Een pluim op de hoed van de trainers Alex en Jasper die Gijs, Matthijs, Niels, Sander, Serena, Simone, Steffi en Thalia naar het nog altijd ongeslagen kampioenschap in de 1e klasse leidden.

B3 had aanvankelijk wat moeite met ACKC B2, maar toen de eerste zenuwen weg waren werd er op het hoofdveld een demonstratiewedstrijd afgeleverd: 18-7. Bloemen en taart dus voor Joyce, Kevin, Kim, Kyran, Marit, Nola, Roma, Sanne, Sjoerd, Zoë en de trainers Tonnie en Michel.

Invalcoach Ferry leidde C2 in Dordt officieel naar de titel in de met 2-8 gewonnen wedstrijd bij Oranje Wit C2. Het feestje volgt nog. E2 blijft op kampioenskoers na de 7-19 winst bij PKC E3.  Ook zijn er nog altijd titelkansen voor E4, E5 en E8. Kampioen E6 won ook weer en viert het feestje op 15 juni. F3 deklasseerde Vriendenschaar F2 met 5-18 en kan woensdagavond de titel binnenhalen in de inhaalwedstrijd tegen PKC.

Overwinningen waren er zaterdag nog voor senioren 2, A2, A4, C1, E1, F4 en F5. Het tweede team toonde inzet en strijdlust tegen kampioen DeetosSnel 3. In de tweede helft gaf de Dordtse ploeg aan toch niet graag te willen verliezen, maar de thuisploeg raakte niet in paniek en bouwde de voorsprong opnieuw uit naar een veilige marge. In de slotfase van de met 19-14 gewonnen wedstrijd was er zelfs nog gelegenheid om de afscheidnemende dames Esther van Herpen en Melissa Hoogendoorn een applauswissel te geven. Door de zege en het resultaat in de andere wedstrijden klom het team van Vincent de Kreek op naar de veilige vijfde plaats.

A2 won keurig bij koploper Merwede A3 (9-12) en kan zich bij een misstap van Merwede nog naast de Sliedrechtse ploeg hijsen. A4 versloeg Keep Fit A2 met 11-9, C1 won met 9-13 bij ONDO in ’s Gravenzande en E1 won weer eens van PKC E1. Met goed spel werd de Papendrechtse ploeg met 11-7 geklopt. F4 versloeg met hard werken Vriendenschaar met 8-7 en bij F5 kwam iedereen tot scoren in de met 9-7 gewonnen wedstrijd tegen Merwede F3.

D4 behaalde met de 4-4 bij Thor in Rotterdam het eerste punt van de voorjaarscompetitie. Het inmiddels in veilige haven zijnde eerste team verzuimde om kampioen ONDO puntloos terug naar Zeeland te sturen. Via 6-3, 6-6, 9-9 en 12-12 brak de slotfase aan. Daarin nam de thuisploeg een 15-12 voorsprong die echter niet over de streep getrokken kon worden.

Komend weekend gaat de jeugd weer op kamp naar het Brabantse Boxtel, het thema dit jaar is een Middeleeuws feest in Boxtellonia.