Indrukwekkend kampioenschap van IFC

HENDRIK-IDO-AMBACHTNa 18 overwinningen en slechts één gelijk spel heeft IFC op zaterdag 1 april 2023, zich als één van
de eerste in Nederland kampioen mogen noemen. In dit geval van de 3e klasse C Zuid 1. Het team van trainer Ron Timmers heeft derhalve de vooraf verwachtte favoriete rol volledig waargemaakt. Het heeft veruit de meeste doelpunten gemaakt (101) en tevens de minste tegentreffers gekregen (11). Het bevestigt de hegemonie van het team in deze klasse. Ook de tweede stap in het project IFC om hogerop in de zaterdag competitie te gaan spelen is daarmee geslaagd.

In de kampioenswedstrijd op zaterdag 1 april thuis tegen DFC uit Dordrecht ging het in het begin wat stroef. Wellicht door toch de zenuwen voor een kampioenswedstrijd. Na een snelle 0-2 achterstand was het nog voor halverwege de eerste helft dat Michael Slingerland de aansluittreffer scoorde. In de tweede helft, met nog meer dan 30 minuten te spelen, was het Mitchel Ott die uit een moeilijke hoek voor de 2-2 gelijkmaker zorgde. Na opnieuw een doelpunt van Ott, zijn 18e van deze competitie, was het in de slotfase Michael Slingerland, die uit een voorzet van Achraf el Hajouti koppend de bevrijdende 4-2 binnen knikte. Hij bracht daarmee zijn seizoentotaal op 23 treffers.

Compliment
Na het laatste fluitsignaal begon de feestvreugde, die tot ver in de avond duurde. De gehele staf van IFC met hoofdtrainer Ron Timmers, assistent trainers Majid el Hajouti en Peter van Vugt, keeperstrainer Luciano Presierie, teammanager Jan Dorst, verzorger Menno de Groot,
grensrechter Jeroen de Visser, de technische commissie en uiteraard alle spelers die in de wedstrijden in meer of mindere mate hebben meegedaan verdienen een groot compliment met dit bereikte resultaat, aldus de vereniging. Met nog vijf wedstrijden te spelen, bedraagt de voorsprong op de ploeg die tweede staat Groote Lindt een onoverbrugbare 17 punten.

De spelers
De spelers van IFC in de kampioenswedstrijd op 1 april waren: Jeroen de Veij; Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Mitchel Ott en Noah de Neijs. Invallers Dennis de Koning, Siem Geluk, Yannick Jansen en Jochem Touw. De geblesseerde Oussama el Hajouti moest noodgedwongen toekijken.

Bron: IFC