IFC wint in doelpuntrijk duel nipt van SSS

HENDRIK-IDO-AMBACHT In een zeer doelpuntrijk duel won het al 3e klasse kampioen zijnde IFC nipt in blessuretijd met 6-5 van het op een nacompetitie voor promotie azende SSS uit Klaaswaal. Man van de wedstrijd was Michael Slingerland, die maar liefst vier doelpunten voor IFC maakte.

Net als in de vorige twee wedstrijden kwam IFC met 0-2 achter. Nick Rorijs en Tim van Zetten waren de doelschutters. Voor de rust deed afdelingstopscorer Yoeri Rombouts vanaf de penaltystip wat terug. In het eerste kwartier na de rust zette IFC nadrukkelijk aan en boog de achterstand om in een 5-3 voorsprong. Michael Slingerland scoorde in dit tijdsbestek drie keer en ook Noah de Neijs passeerde doelman Cas Abbas. Tussendoor bracht SSS aanvaller Nick Rorijs de stand nog op 4-3.

Doelpuntenrecord
Iedereen dacht nu, dat IFC de wedstrijd gewoon kon gaan uitspelen, maar niets was minder waar. In de 88ste minuut was het Jaimy Hamerslag die koppend voor de 5-4 zorgde en in de blessuretijd was het invaller Antonie Robalo Monteiro die voor grote blijdschap bij het bezoekend SSS zorgde met de 5-5. Echter twee minuten later in blessuretijd was het opnieuw Michael Slingerland, deze keer koppend uit een corner van de debuterende invaller Jamie Brand, die voor een 6-5 eindstand tekende. Zo verlengde IFC alsnog zijn ongeslagen status met maar liefst 46 wedstrijden en heeft nu al het all-time IFC competitie doelpuntenrecord, uit het seizoen 13/14 in de zondag 2e klasse, verbeterd tot het huidige aantal van 110 met nog drie wedstrijden te spelen.

Bron: IFC