IFC opnieuw een 4-0 overwinning tegen Groote Lindt

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Net als in de eerste onderlinge wedstrijd begin oktober 2022 won IFC ook de uitwedstrijd met 4-0 tegen Groote Lindt. In tegenstelling tot toen had nu Groote Lindt echter bijna een uur lang uitzicht op een beter resultaat. IFC blijft de trotse koploper met nu liefst 12 punten voorsprong op het op de tweede plaats staan blijvende Groote Lindt.

Trainer Timmers van IFC kon over een geheel fitte selectie beschikken. Bij het thuisteam van trainer Neeskens van Groote Lindt ontbraken wegens blessures Max Klop en Danny Bos.

Groote Lindt begon aanvallend aan de wedstrijd en na ruim zes minuten spelen kreeg Wesley de Hoog een reuze kans maar doelman Jeroen de Veij redde. Uit de hierop direct volgende scrimmage in het doelgebied voorkwam dezelfde keeper en de lat de openingstreffer van Groote Lindt. Een kwartier later was het Hicham Bachau die zijn fraaie traptechniek etaleerde. Slechts de lat voorkwam een treffer voor De Lindt uit de vrije trap vanaf zo´n 25 meter van het doel. Na een half uur spelen was het echter IFC dat op een voorsprong kwam. Bij een snelle aanval was het Wouter Jansen, die de bal onbedoeld in de voeten van Mitchel Ott speelde, die vervolgend doelman Klootwijk kansloos liet 0-1. Enkele minuten voor het rustsignaal had doellijn technologie uitkomst moeten bieden op de vraag of doelman Klootwijk de kopbal van Tim Willemstijn van IFC nog op of net geheel over de doellijn stopte. Met een 0-1 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft verdubbelde IFC de score. Uit een corner van Danny Slingerland kopte Tom van Oorschot raak. Nog geen tien minuten later was er een prima aanval van IFC opgezet door Oussama el Hajouti en na een voorzet van Nick de Veij was het Achraf el Hajouti die voor de 0-3 zorgde. Hiermee was de wedstrijd definitief in de plooi gevallen. In de absolute slotfase zorgde Yoeri Rombouts met zijn 20ste competitiegoal van dit seizoen nog voor de 0-4 eindstand.
 
Waar IFC onbedreigd en wellicht ongeslagen op het kampioenschap lijkt af te gaan, zal Groote Lindt zich hoogstwaarschijnlijk moeten richten op het bereiken van de nacompetitie.
Op zaterdag 4 maart gaat de competitie verder. Hierbij speelt Groote Lindt een uitwedstrijd bij de nummer zes SSS, terwijl IFC thuis het op de 11e plaats staande Hekelingen ontvangt.