IFC kent geen genade in burenstrijd met ZBC´97

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2023 kende IFC geen enkele genade met het uit het naburige Zwijndrecht afkomstige ZBC´97. Met een 9-0 thuisoverwinning eindigde de eenzijdige wedstrijd. In de competitiestand staat Groote Lindt nu alleen op de 2e plaats met een achterstand van zeven punten op IFC. ZBC´97 blijft op de 10e plaats staan.

In het basisteam van trainer Ron Timmers van IFC had Jochem Touw voor het eerst een plaats gekregen. In het team van ZBC´97 trainer Robert Mohan verdedigde Michael Kilsdonk het doel.

Hoewel ZBC´97 geenszins de bus voor het eigen doel parkeerde, bleek IFC zowel collectief als individueel per speler twee maten te groot. In de zesde minuut was het al Mitchel Ott die voor de 1-0 zorgde. Rond het halfuur was het Michael Slingerland die twee keer scoorde en ook voor de ruststand van 3-0 zorgde.

Na de rust ging de thuisploeg met de ingebrachte scherpschutter Yoeri Rombouts nog offensiever spelen en na een steekpas van Achraf el Hajouti zorgde Rombouts voor de vierde treffer van de middag. Tussen de 61e en 75e minuut scoorde de Ambachtse ploeg liefst vier keer. Michael Slingerland, Yoeri Rombouts twee maal waarvan één uit een penalty en Mitchel Ott waren de schutters van dienst. De `rampzalige` middag voor de ploeg uit Zwijndrecht werd compleet toen Geert Cleef met een tweede gele kaart voortijdig de warme douches mocht gaan opzoeken. Het slotakkoord was vervolgens enkele minuten voor het einde van `man van de wedstrijd` Michael Slingerland die koppend zijn vierde en in totaal de negende treffer van de middag liet optekenen.

Volgende week zaterdag 28 januari 2023 speelt IFC een uitwedstrijd bij en tegen de nummer vier in de stand Klundert. ZBC´97 speelt dan thuis tegen Oud-Beijerland.