HSV Zwijndrecht rond voorbereidingen voor het nieuwe seizoen af

Aangezien honkbal en softbal zomersporten zijn is het seizoen voor HSV Zwijndrecht net afgelopen. Dat betekent dat de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen ter hand genomen moesten worden. Dat is voortvarend gebeurd, want op hoofdlijnen liggen alle belangrijke punten inmiddels vast.

Voor de honkballers is in de persoon van Niels Hooijmeijer een nieuwe trainer-coach gevonden. De 30-jarige Ridderkerker heeft jarenlang ervaring opgedaan bij Ridderkerk Rowdies en was toe aan iets nieuws. Na enkele gesprekken werd duidelijk dat hij de uitdaging graag aanging om het eerste honkbalteam van Zwijndrecht te gaan leiden. Dit team zal volgend jaar een klasse hoger gaan spelen, want de bond heeft Zwijndrecht ingedeeld in de 2e klasse. In de coaching staf zal Niels Hooijmeijer geassisteerd worden door Cedric Pieter en Koos van der Mark. Mick en Dave van Es keren terug bij Zwijndrecht en een aantal junioren maakt de overstap naar de selectie.

Ook de softbalsters van Zwijndrecht krijgen een nieuwe trainer-coach. Kevin Verroen zal in 2019 de dames gaan leiden. De 23-jarige sportinstructeur speelde al in het eerste honkbalteam van Zwijndrecht en ontpopte zich als een lid dat zich breder ging inzetten voor de vereniging. Verroen zal een team krijgen met een aantal zeer ervaren speelsters, waarbij ook een aantal doorbrekende jeugdspeelsters zich gaat aansluiten. Ook de terugkeer van Claudia Kranendonk naar Zwijndrecht zal van groot belang voor het team zijn.

De softbalafdeling ziet het aantal jeugdspeelsters groeien. Begin dit jaar startte Zwijndrecht met een ambitieuze groep aspiranten, die verrassend goed presteerden. Komend seizoen zal er naast de aspiranten ook een pupillen softbalteam in de competitie gaan uitkomen.

Bij de komende ledenvergadering zullen enkele jongere bestuurders de vertrekkende Gerard Vaandrager en Theo Huizer (samen goed voor bijna 80 jaar kaderervaring) opvolgen, zodat de noodzakelijke verjonging in het bestuur verzekerd is.

In het kader van de continue aandacht voor de ledenwerving zijn en worden bij diverse basisscholen meerdere gastlessen verzorgd door leden van Zwijndrecht. Geïnteresseerde leerlingen kunnen gelijk aansluiten bij Zwijndrecht, want de trainingen in de eigen hal op sportcomplex Bakestein zijn alweer begonnen.