HSV Zwijndrecht klaar voor het nieuwe seizoen

ZWIJNDRECHT- Over twee weken starten de honkballers en softballers van HSV Zwijndrecht het nieuwe seizoen met de eerste oefenwedstrijden. In de afgelopen maanden is binnen de vereniging hard gewerkt aan de organisatie, zeker ook met het oog op de binnenkort aan te leggen lichtinstallatie.

Het eerste honkbalteam zal voor het eerst geleid worden door Harvin Hart. Hij speelt al herensoftbal bij Zwijndrecht en ook twee dochters zijn al lid. In het verleden heeft Hart ook al korte tijd bij Zwijndrecht gespeeld, maar heeft de meeste tijd in de omgeving van Rotterdam bij Sparta Feyenoord en Orioles gespeeld in de hoofdklasse en overgangsklasse. Hart (38 jaar) hoopt het coachen te kunnen combineren met zijn werk als zelfstandig ondernemer. Hij ziet het als een uitdaging om zijn huidige selectie beter te maken en gelooft er volledig in dat dit mogelijk is. In zijn selectie stopt Martijn van der Linden, maar voormalig professioneel honkballer Ruar Verkerk keert terug. Ook Mike Broer sluit na een langdurige blessure weer aan.

Het damessoftbalteam zal evenals vorig jaar weer geleid worden door Kevin Verroen (24 jaar). Verroen, zelf professioneel sportleraar, speelt al een aantal jaren bij Zwijndrecht als honkballer en is sinds vorig jaar ook actief als softbalcoach. In de selectie keren Danielle Jansen en Marlinda Becker weer terug na enkele jaren afwezigheid.

De herensoftbalafdeling kende een voorspoedig verlopen seizoen met als resultaat promotie van het eerste team en uitbreiding met een extra tweede team. Het eerste team zal onder leiding staan van Maurice Mauricio (51 jaar). Mauricio kent bij Zwijndrecht al een lange geschiedenis als honkballer, coach, trainer van de softbal jeugd en herensoftballer. Bevlogenheid is kenmerkend voor hem en opvallend vaak worden zijn teams kampioen! Mauricio verwacht nog voor het seizoen versterking voor zijn selectiegroep te krijgen met twee nieuwe spelers.