Honkballers nemen vastberaden de koppositie

ZWIJNDRECHT –  In Schiedam gaven de honkballers van HSV Zwijndrecht een uitstekend vervolg op hun voortvarende competitiestart. Na twee ruime zeges werd in de derde wedstrijd ook medekoploper Schiedam overtuigend verslagen (1-9), waardoor Zwijndrecht nu alleen de koppositie in de 2e klasse in handen heeft.

Aan slag toonde Zwijndrecht weer aan over een enorm sterke slagploeg te beschikken. Na in de eerste innings al een 0-2 voorsprong genomen te hebben werden in de vierde slagbeurt maar liefst drie punten gescoord door een serie honkslagen. Bij een 0-6 voorsprong kon Schiedam nog wel een punt scoren, maar in de slotfase sloeg Ulrick Carmelia een homerun (met twee spelers op de honken) waardoor de eindstand op 1-9 werd bepaald. Komende zondag speelt Zwijndrecht de regionale derby tegen het eveneens nog ongeslagen Ridderkerk Rowdies.

Softbal
Op Bakestein zagen de damessoftbalsters van Zwijndrecht, na hun overtuigende winst in de eerste competitiewedstrijd, hun tweede wedstrijd in Rotterdam tegen Rascals verregenen. De herensoftballers speelden in Rotterdam tegen Neptunus en boekten hun tweede overwinning, waardoor ook zij op kop gaan. Met maar liefst 7-34 lieten zij weinig heel van hun tegenstanders.

Bron: HSV Zwijndrecht