Honkballers en softballers HSV Zwijndrecht aan kop in ranglijst

ZWIJNDRECHT – De honkballers en softballers van HSV Zwijndrecht kennen dit seizoen een prima competitiestart. Alle standaardteams staan alleen of gedeeld bovenaan in de ranglijst. De honkballers en heren softballers zijn nog ongeslagen en de dames softbalsters hebben slechts één verliespartij gespeeld.

De honkballers speelden zondag in Apeldoorn bij WSB hun zesde wedstrijd van het seizoen. WSB kon het Zwijndrechtse team geen moment ongerust maken. Goed slagwerk aan Zwijndrechtse zijde leverde na 5 innings al een 0-7 voorsprong op. WSB kon in de 6e inning iets terugdoen na slordig verdedigend werk bij Zwijndrecht, waardoor WSB terug kon komen tot 3-8. In de laatste twee innings stelde Zwijndrecht orde op zaken door iedere inning nog 2 punten te scoren. De laatste 2 punten nam Engel Koortens voor zijn rekening door weer een vreselijk verre homerun te slaan. De werpers van Zwijndrecht verdeelden het werk weer zoals gebruikelijk in de voorgaande wedstrijden. Tommy Ray Ellermeijer opent de wedstrijd en pakt de eerste 5 innings, waarna Kenny Hulshoff en Mischa Harcksen bekwaam de overwinning over de streep trekken. Zondag speelt Zwijndrecht om 14.30 uur op Bakestein tegen Quick Amersfoort. De verwachting is dat Zwijndrecht ook deze wedstrijd tot een goed einde zal brengen gezien de stand op de ranglijst van Quick.

Samenwerking regionale honkbalclubs
In het seizoen 2023 komen de regionale honkbalclubs Hawks (Dordrecht), Rowdies (Ridderkerk) en Zwijndrecht voor het eerst sinds vele jaren weer uit in dezelfde klasse. Dat geeft niet alleen garantie op meerdere streekderby’s, maar biedt ook de mogelijkheid om samen te werken aan een kwaliteitsverbetering van aankomende jeugdspelers. Begin dit jaar werden de eerste contacten gelegd over het idee om tijdens de competitie een aantal oefenwedstrijden doordeweeks tegen elkaar te spelen. Vanwege de positieve reacties werd met alle betrokken coaches en bestuurders snel overeenstemming bereikt over het plan en werd aan deze reeks van 6 wedstrijden de naam ‘Booster Series’ gegeven.

Booster wedstrijden
Aangezien het doel van de Booster Series is om jeugdleden aan het niveau van het eerste team te laten wennen, spraken de coaches af om hiervoor een aantal gerichte acties uit te voeren. Ieder team zal minimaal 3 aankomende junioren opstellen die vooral op cruciale veldposities (pitcher, catcher) ingezet zullen worden. Daarnaast werden nog enkele technische afspraken gemaakt om deze wedstrijden een typisch opleidingskarakter te geven. De technische staf van Zwijndrecht heeft inmiddels 4 junioren geselecteerd die tijdens deze wedstrijden ingezet gaan worden. Op dinsdag 30 mei bijten Zwijndrecht en Rowdies de spits af in de Booster wedstrijden en spelen om 19.30 uur op Bakestein hun eerste onderlinge wedstrijd.

Bron: HSV Zwijndrecht