Honkballers HSV Zwijndrecht blijven na spannend gevecht koploper

ZWIJNDRECHT – Ook na het afgelopen weekend blijven de honkballers en softballers van HSV Zwijndrecht de diverse ranglijsten aanvoeren. De honkballers en herensoftballers zijn beiden nog zonder puntverlies.

Het eerste honkbalteam van Zwijndrecht moest in Rotterdam tegen naaste concurrent Saints aantreden. In de zinderende hitte werd het een spannende wedstrijd, waarin Zwijndrecht voor het eerst dit seizoen lange tijd tegen een achterstand aan keek. Saints wist in de eerste twee innings een 3-0 voorsprong te nemen. Misja Harcksen nam toen de werpers-taak over en wist Saints van verder scoren af te houden.
Aanvallend duurde het tot de voorlaatste slagbeurt voordat Zwijndrecht kon toeslaan. Saints werper Pim Swinkels zag de honken vollopen, waarna Ruar Verkerk en Randy Girigori met hits drie medespelers over de thuisplaat brachten (3-3). Een doorgeschoten bal bracht toen ook Ruar Verkerk nog over de thuisplaat als winnend punt. Zondag speelt Zwijndrecht op Bakestein om 14.00 uur de derby tegen Hawks uit Dordrecht.

Gedeelde koplopers
De dames van Zwijndrecht wonnen twee keer van Grizzlies en blijven daardoor gedeeld koploper met Rascals. Zwijndrecht speelt op 22 juni thuis om 19.30 uur tegen Saints. De herensoftballers hebben een wat onregelmatig competitieverloop maar zijn na de ruime overwinning op Grizzlies nog steeds ongeslagen en staan samen met Storks bovenaan. Op 23 juni spelen de herensoftballers om 19.30 uur thuis op sportpark Bakestein tegen Neptunus Rotterdam.

Bron HSV Zwijndrecht