Het is over, over en voorbij.

SPORT – Van Sportpark Schildman naar Wembley, de laatste.

Wouter de Graaf, 30 juni 2021.

Helaas geen Wembley, het schip strand in Boedapest. Het begon allemaal zo goed. Tegen landen waarvan je nu denkt, was het wel zo goed? Oekraïne had ons al bijna. We zaten met z’n allen in een bepaalde euforie. Velen van ons, waaronder ik, dachten dat we nagenoeg in de halve finale zaten. Maar nu denk je, wat een slecht toernooi. Nu denk je, waar zat Frank met zijn hoofd?

Anti-voetbal

De nationale, aanvallende voetbaltrots weggegooid voor een anti-voetbal formatie. Denzel Dumfries, de man van het toernooi, mooi voor die jongen. Maar als je rechtsback de beste is, mag je je toch dingen gaan afvragen. Frank is weg. En dat is beter voor iedereen.

De Roon

Marten de Roon, de trots van de Zwijndrechtse Waard, heeft echter niet teleurgesteld. Hij voerde zijn taak uit. Hij deed wat moest van Frank. Hij pakte ballen af. Hij was sterk in de duels. Maar wat krijg je ervoor? Kritiek. Onterechte kritiek. Marten de Roon is een nummer zes pur sang. Het is een geweldige gast met humor, zelfkennis en liefde voor voetbal. Marten is trots om uit te komen voor het land en dat straalt hij uit. Dat mis ik bij andere spelers. Spelers die daar voor zich zelf staan. Daar hebben we mede dit EK op verloren. Waar was dé grote Memphis dit EK?

Van Gaal

Maar ach, we moeten door. De eerstvolgende wedstrijd is in september alweer. Er moet een leider komen, aldus de KNVB. Dan zijn er maar twee die ik echt passend vind. Koeman en Van Gaal. Koeman gaat niet. Dus bel Louis. Hij wil het heus wel. Nog een jaartje juichen. Nog één eindtoernooi met Louis. Truus vindt het echt niet erg. Wat zou dat mooi zijn.