Groote Lindt zet Zwarte Pijl aan de kant

ZWIJNDRECHT – Op een zonnig sportpark De Venhoeve in Rotterdam-Oost wist Groote Lindt voorafgaand wat het moest doen: winnen om op veilige afstand van de onderste plaatsen te komen.

Vanaf de aftrap was het echter Zwarte Pijl wat het initiatief in de wedstrijd nam en via combinatie-voetbal het Zwijndrechtse doel probeerde te bereiken. De eerste half uur kwam Groote Lindt zonder schade door  mede dankzij een mooi afstandsschot wat de deklat van het Zwijndrechtse doel raakte. Groote Lindt wist een aantal mogelijkheden niet te verzilveren waardoor de ruststand 0-0 op het scorebord stond. Direct na rust een feller Groote Lindt met meer “de wil “ om te winnen. Na enkele minuten in de tweede helft werd, via een pass van Koen Maes, Wesley de Hoog in één tegen één situatie gebracht. Wesley wist de verdediger van Zwarte Pijl van zich af te schudden en plaatste de bal keurig in de rechter bovenhoek: 0-1. De wedstrijd ging in het slot nadat Max Klop in de richting van het Rotterdamse doel was gestuurd, Max werd gestopt door twee verdedigers van Zwarte Pijl waarna de scheidsrechter voordeel gaf aan Groote Lindt en de bal door aanvoerder Nasir el Arbaoui in net werd geschoten: 0-2. Daarna probeerde Zwarte Pijl nog iets van de wedstrijd te maken maar het elftal miste de kracht en de overtuiging om een positief resultaat te behalen.

Groote Lindt pakte de drie punten en staat nu op veilige afstand van de onderste plaatsen. Er zijn nog twee competitiewedstrijden te spelen waarbij Groote Lindt bij winst nog een aantal plaatsen op de ranglijst kan stijgen. Aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen LMO (aanvang 14.30 uur)