Groote Lindt wint van ZBC’97 in Bakestein-derby

Het Groote Lindt team met de nieuwe tenue’s.

ZWIJNDRECHT – Onder koude omstandigheden op sportpark Bakestein speelde Groote Lindt en ZBC’97 een echte Zwijndrechtse Bakestein-derby. Veel strijd, veel doelpunten en een onvoorspelbaar scoreverloop.

Na z’n 10 minuten speeltijd kreeg Groote Lindt een vrije trap op de rand van de 16 meter van ZBC’97. Nasir el Arbaoui nam plaats achter de bal en schoot Groote Lindt op een 1-0 voorsprong. Ook ZBC’97 wist tien minuten later vanuit een prachtig genomen vrije trap te scoren: 1-1. Groote Lindt had in deze fase van de wedstrijd het betere spel en wist voor rust op een 3-1 voorsprong te komen via Koen Maes en Moustakim Atlagh. Na rust een hectische periode met drie snel achter elkaar vallende doelpunten. Eerst was het ZBC’97 dat de aansluittreffer wist te maken (3-2), direct daarna wederom Nasir el Abaoui voor Groote Lindt wat dacht de wedstrijd in het slot te hebben gegooid (402). Hierbij hadden de rood- witte geen rekening gehouden met het voetbalgevoel van Elvis Versluis. Vanaf de aftrap lobde de ervaren ZBC’97-speler de bal over de, te ver voor z’n goal staande, Lindtse keeper (4-3). Daarna volgde nog een afkeurde goal van Groote Lindt op aangeven van de ZBC-grensrechter en een gemiste penalty door ZBC’97 na een overtreding in het strafschopgebied.

Nieuwe hoofdsponsor
Groote Lindt sleepte de drie punten over de streep en blijft in de top 4 van de rangschikking staan. Voor de wedstrijd presenteerde Groote Lindt de nieuwe hoofdsponsor Steens & Partners – accountants & adviseurs nadat de jarenlange overeenkomst met ING kwam te vervallen. Bij een nieuwe shirtsponsor horen natuurlijk ook nieuwe wedstrijdtenue’s waarmee de selectie voor de wedstrijd poseerde.

Presentatie nieuwe wedstrijdtenue’s met de naam van de nieuwe hoofdsponsor Steens & Partners

Bron: Groote Lindt