Groote Lindt wint met ruime cijfers van DFC

ZWIJNDRECHT – Na het verlies vorige week zaterdag tegen Wieldrecht stond er voor Groote Lindt veel op het spel in Dordrecht. Maar ook thuisvereniging DFC wist tot op heden geen punten te verzamelen in de competitie. Om niet direct in de onderste regionen van de ranglijst te belanden was er winst nodig voor Groote Lindt. Dat lukte uiteindelijk met ruime cijfers.

Vanaf de aftrap had DFC de meeste drang naar voren en kon dan ook veel scoringsmogelijkheden afdwingen. Groote Lindt mag keeper Raymond Klootwijk bedanken dat er na 20 speelminuten nog steeds 0-0 op het scorebord stond. De DFC-aanvallers wisten het net niet te
vinden en de Lindt-goalie kon alle inzetten pareren. De wedstrijd sloeg om na de 0-1 van Groote Lindt. Vanuit de omschakeling werd Max Klop richting het DFC-doel gestuurd en Max pakte de scoringsmogelijkheid met beide handen aan. Aan het einde van de eerste helft een zelfde situatie wat ook nu weer door Max Klop werd benut: 0-2. Na rust zocht DFC de aansluittreffer maar het was echter Groote Lindt dat via Hicham Bachau de wedstrijd in het slot gooide: 0-3. Het verzet van DFC was gebroken waardoor Groote Lindt via de derde goal van de middag van Max Klop (0-4) en een penalty benut door Moustakin Atlagh de eindstand van 0- 5 wist te bereiken.

Komende wedstrijden
Zaterdag 21 oktober speelt Groote Lindt in de 1e knock-ronde van de KNVB-beker in en tegen vierde klasser Everstein (aanvang 14.30 uur). Daarna komt op zaterdag 28 oktober a.s. Unitas voor de competitie naar sportpark Bakestein (aanvang 14.30 uur)

Bron/foto: Groote Lindt