ZWIJNDRECHT – Na het teleurstellende 2-5 thuisverlies van vorige week was het voor Groote Lindt belangrijk om in de tweede thuiswedstrijd op rij wél te winnen. De Lindt, dat de afgelopen weken de aanvallers Kevin Zimmerman en Kevin van Pelt door drukke werk/privé omstandigheden helaas zag afhaken, moest het ook zonder de van een blessure herstellende topscorer Michael Slingerland doen.

Mede door de resultaten van de laatste weken en het gemis van een echte centrumspits, was het logisch dat trainer Serge van den Hurk terugviel op een iets defensievere 4-4-2 formatie. Onder prima voetbalomstandigheden kwam Groote Lindt fantastisch uit de startblokken en werd Dilettant met goed voetbal volledig overlopen. Er was nog geen 20 minuten gespeeld toen het scorebord al 3-0 aangaf.  De eerste goal kwam al na 12 minuten tot stand nadat de pijlsnelle Juhtlen Castillo op rechts zijn tegenstander het nakijken gaf en een mooie assist op de inkomende en scorende Nasir El Arbaoui gaf.   Niet veel later was het de andere aanvaller, Silvano Domacasse, die na prima voorbereidend werk opnieuw Nasir (terecht door de jury tot ‘man of the match’ verkozen) de gelegenheid gaf prachtig te scoren. En toen Marcel van Berkel na 20 minuten in een scrimmage de 3-0 kon binnen tikken was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

De Lindt nam wat gas terug zonder echt in gevaar te komen. Het was jammer dat het vizier in de tweede helft niet meer op scherp stond en er uit de vele kansen (met onder andere een kopbal op de paal) niet meer gescoord werd.  Het spel in de tweede helft haalde bij lange na niet het niveau van de eerste 20 minuten en omdat Dilettant niet echt gevaarlijk kon worden werd het qua kijkspel een stuk minder. Uiteindelijk werd het een makkelijke, maar belangrijke 3-0 overwinning waardoor Groote Lindt met 12 uit 8 in de middenmoot blijft staan. Omdat de bovenste teams blijven winnen zal de Lindt moeten stunten tegen de topteams om dichterbij te komen.

Over twee weken, tegen koploper OSV in Oud-Beijerland, krijgt het daarvoor de eerste kans. Aanstaande dinsdag oefent de Lindt in Dordrecht tegen EBOH en aanstaande zaterdag wordt er in het kader van de VoetbalRijnmond Cup in Middelharnis tegen De Jonge Spartaan gespeeld.