Groote Lindt weet ook niet van Unitas te winnen

ZWIJNDRECHT – Groote Lindt ontving afgelopen zaterdag het Gorinchemse Unitas in Zwijndrecht. Unitas wist vorige seizoen , via de nacompetitie, de promotie naar de 3e klasse te bereiken en is dan ook één van de nieuwkomers in de 3 e klasse C. Nadat Groote Lindt op hardhandige wijze, met strafschoppen, uit de beker werd gegooid door SC Everstein was het nu zaak om de drie punten op sportpark Bakestein te houden.

Na een aftastende eerste fase van de wedstrijd was het Unitas dat na z’n 10 minuten speeltijd de leiding in de wedstrijd nam: 0-1. Daarna pakte Groote Lindt het spel beter op en wist aan te dringen op de het Gorkumse doel. Nog voor rust was het Melvin van der Glas die Groote Lindt op gelijke hoogte kon brengen (1-1) en daarna mocht Hicham Bachau vanaf de penaltystip Groote Lindt aan de leiding van de wedstijd brengen: 2-1. Na rust een Groote Lindt dat op zoek gaat naar een ruimere voorsprong via een aantal uitstekende scoringsmogelijkheden en een vrije trap die via de paal uit het doel vliegt. Met nog z’n 10 minuten te spelen een onachtzaamheid in De Lindtse verdediging. Een aanvallende bal valt achter de Groote Lindt verdediging waardoor alle verdedigers ‘verkeerd staan’ en de Unitas-aanvaller niet meer is te achterhalen. Onberispelijk schiet de aanvaller de gelijkmaker in de touwen: 2—2. Dit blijkt ook de eindstand van de wedstrijd te worden aangezien Groote Lindt niet meer de kracht en het overzicht had om de overwinning te behalen.

Sleutelwedstrijd
Met dit gelijke spel blijft Groote Lindt in de onderste regionen in de competitiestand en verliest de aansluiting met de top 5. Het is het bij Groote Lindt allemaal nog niet met éénmaal winst, twee keer een gelijkspel en twee verliespartijen. Volgende week gaat Groote Lindt op bezoek in Schoonhoven bij de plaatselijk vereniging (aanvang 14.45 uur). Ook dit is nu al een sleutelwedstrijd aangezien Schoonhoven met 4 punten dicht bij Groote Lindt op de ranglijst staat.

Bron ATOS