Groote Lindt weet niet van ZBC’97 te winnen

ATOS archief. ZBC’97-Groote Lindt


ZWIJNDRECHT – In de eerste competitiewedstrijd is Groote Lindt afgelopen zaterdag direct tegen een nederlaag aangelopen. Op het hoofdveld van hun ‘buurman’ ZBC’97 werd het een duidelijk 5-2 overwinning voor de thuisploeg. Met een 1-0 stand werd de kleedkamer opgezocht en had Groote Lindt weinig in te brengen tegen de fellere en slimmere blauwe-witte brigade. Met name middenvelder Elvis Versluis drukte een grote stempel op het spel en was dan ook voor de Lindtse-verdedigers niet te stoppen.

Na rust kon ZBC’97 via identieke spelsituatie’s op 2-0, 3-1 en 4-1 komen. Tussendoor had Hicham Bachau voor Groote Lindt de aansluittreffer gemaakt (2-1). Nadat de Groote Lindt-grensrechter, bij de 4-1, door de scheidsrechter was genegeerd ontstond er een onoverzichtelijke situatie waarna de scheidsrechter beide elftallen naar de kleedkamer stuurde voor een afkoelingsperiode. Bij
terugkomst op het veld toonde de scheidsrechter de gele kaart aan een speler van ZBC’97 voor zijn aandeel in de situatie voor de afkoelingsperiode. Aangezien dit voor de betreffende speler zijn tweede gele kaart betrof toonde de scheidsrechter ook de rode kaart. Op advies van de aanwezige KNVB-waarnemer werd de gele kaart, en dus ook de rode kaart, weer ingetrokken.ZBC’97 mocht de laatste 30 minuten van de wedstrijd dus toch met 11 spelers volmaken; dit tot ontevredenheid bij iedereen van Groote Lindt.

Eerste thuiswedstrijd
Na de hervatting van de wedstrijd liep het scoreverloop van 4-1, naar 4-2 door Max Spruit en in de slotminuut valt ook de 5-2 nog. Een tegenvaller dus voor Groote Lindt bij de start van de competitie. A.s. de eerste thuiswedstrijd van de competitie waarbij het, uit de nacompetitie bekende, Schelluinen op sportpark Bakestein zal worden ontvangen. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen en natuurlijk ook de derde helft in de kantine.

Bron: Groote Lindt