ZWIJNDRECHT – Op een bijzonder koud sportpark Bakestein werd Ameide, de huidige nummer drie in de competitie ontvangen. Dit is voor Groote Lindt de eerste in een serie van wedstrijden waarin de prijzen dit seizoen verdeeld worden in de 3e klasse C.

Groote Lindt liet vanaf de aftrap zien waarom dit elftal meedoet om de koppositie. Goed positiespel en technisch vaardig voetbal. Echter na 15 minuten nam Ameide de regie in de wedstrijd over en zakte Groote Lindt de rest van de middag door de ondergrens. Het was Ameide dat na een ruststand van 0-0 wist te scoren.

Na een vermeende handsbal mocht de Ameide-speler door van de scheidsrechter en wist fraai af te ronden: 0-1. Groote Lindt ging vol op de aanval spelen en dwong dan ook een strafschop af. Het was Michael Slingerland die de gelijkmaker op zijn naam liet zetten: 1-1. Het was duidelijk dat het Groote Lindt deze middag niet mee zal zitten. Ook een serie van  vijf hoekschoppen was niet voldoende om de bal in het doel te krijgen.

Het was Ameide die vanuit de omschakeling, na een reeks fouten van Groote Lindt spelers, de winnende treffer wist te maken: 1-2.  Komende zaterdag zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt in de uitwedstrijden tegen Arkel (zaterdag) en De Alblas (maandag) om te voorkomen dat Groote Lindt in een mooi seizoen naast de prijzen grijpt.