Groote Lindt: “We zijn weer begonnen”

ZWIJNDRECHT- Na de aankondiging van premier Rutte is de jeugdcommissie en het bestuur virtueel bij elkaar gekomen om te kijken hoe het opstarten van jeugdtrainingen ingericht kon worden. Na de bekendmaking van de regels en richtlijnen vanuit het RIVM, Gemeente Zwijndrecht en de KNVB is het plan verder uitgewerkt. Dit uitvoeringsplan is ingediend bij de Gemeente Zwijndrecht en na de goedkeuring op dinsdagavond, is er, woensdag 29 april, begonnen met de jeugdtrainingen.


Alle leden, trainers, ouders en overige belanghebbenden zijn door Groote Lindt goed geïnformeerd. Goed om te zien hoe de trainers en ouders meedenken en helpen. Groote Lindt werkt met coördinatoren (gastdames- en heren) die de kinderen opvangen en toezien of alles gaat zoals we met z’n allen hebben afgesproken. Op het veld staan de trainers om training te geven en mooi om te zien dat de jeugdleden weer kunnen ballen. Specifieke complimenten voor de trainers en spelers van JO13 – JO19. De trainers kwamen met goede aangepaste oefenvormen, ruim opgezet, geen contact en de 1,5 meter kon worden gewaarborgd. De spelers konden de discipline opbrengen om deze aangepaste vorm van training goed uit te voeren.

Groote Lindt is een familiaire vereniging met een mooie voetbalhistorie. Ook na een gedwongen voetbalstop laten de leden zien dat het door te verenigen tot veel in staat is.

Het bestuur van Groote Lindt is trots en dankbaar op de geweldige prestatie die is geleverd. Hiermee is de basis gelegd om in de komende weken verantwoord te kunnen trainen. Voorlopig worden de trainingen nog niet opengesteld voor niet-leden. Hopelijk zijn vrienden en vriendinnen over een aantal weken welkom op de trainingen.