Groote Lindt verder in nacompetitie na winst op Schelluinen

Foto Groote Lindt – Schelluinen

ZWIJNDRECHT –  Onder werkelijke prachtige omstandigheden maakte Groote Lindt op sportpark Bakestein er tegen Schelluinen een mooie voetbalzaterdag van. Door de behaalde winst  kan Groote Lindt verder in de nacompetitie.

Op een vol sportpark Bakestein was het tweedeklasser Schelluinen die meteen de beste scoringmogelijkheden kreeg. Groote Lindt kon na z’n 10 minuten speeltijd de wedstrijd gaan controleren en om op zoek te gaan naar de openingstreffer. Wesley de Hoog wist echter geen raad met de eerste echte scoringsmogelijkheid van de wedstrijd en zijn schot gaat dan ook voorlangs het Schelluinse doel. Schelluinen was niet onder de indruk en gaat via de kopsterke spitsen vol in de aanval. Groote Lindt ontsnapt dan ook in de 21e minuut aan een kopbal van een spits met een redding van keeper Raymond Klootwijk.  Ook in de 45e minuut wederom een redding van De Lindtse-keeper waarbij de bal tenslotte van de lijn werd weggetrapt.

Betere tweede helft
Na rust komt Groote Lindt beter uit de kleedkamer en dat resulteert in openingstreffer. In de 50e minuut is het Hicham Bachau die vrijstaande Max Klop bedient. Max schiet vol overtuiging de bal in de touwen: 1-0. Daarna zet Groote Lindt door voor verdere uitbreiding van die voorsprong. Vier minuten later was het alweer raak. Wesley de Hoog ontsnapt aan de rechterkant van het veld en geeft de scherp voor op de meegelopen spits Moustakim Atlagh. De Schelluinse verdediger kan het verdedigend niet bol werken en kan niets anders dan de bal achter de eigen keeper schieten: 2-0. Het is wachten op meer Zwijndrechtse doelpunten en De Lindt controleerde de wedstrijd. Eigenlijk vanuit het niets valt na een uitstekende voorzet de 2-1 via het hoofd van één van hun sterke spitsen. Hoofdtrainer Randall Neesken maakt daarna een verdedigende wissel waarbij verdediger Danny Bos een Schelluinse spits moet uitschakelen en de spitsen van Groote Lindt vrijuit kunnen voetballen in de door Schelluinen weggeven ruimte.

Feest op het veld
In de slotminuut maakt clubtopscorer Moustakim Atlagh, op aangeven van Max Klop, aan alle onzekerheid een einde met de 3-1. Na het eindsignaal, door de prima leidende scheidsrechter, is het feest op het veld, in de kleedkamer en in de kantine. Komende dagen gaat de knop om en zal de focus weer volledige op de wedstrijd van a.s. zaterdag komen te liggen. In de derde ronde wordt wederom thuis, op sportpark Bakestein, dan gespeeld tegen Hardinxveld. De wedstrijd begint om 14.30.

Bron: Groote Lindt