Groote Lindt stelt 2e plaats veilig tegen Zwaluwe

ZWIJNDRECHT – Na de thuisoverwinning op SEOLTO vorige week was er voor Groote Lindt zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In Lage Zwaluwe stond de wedstrijd tegen Zwaluwe op het programma op de voorlaatste competitiedag. Doel was het veilig stellen van de 2e plaats in het klassement in verband met de nacompetitie.

Het reeds uitgespeelde Zwaluwe wilde er toch nog een wedstrijd van maken en startte voortvarend aan het duel. Groote Lindt begon ongeconcentreerd dus te slap aan de wedstrijd en hiermee was de openingsfase voor Zwaluwe. Met de snelle en handige aanvallers was Groote Lindt echter wel het dichtst bij de openingstreffer. Na z’n 20 minuten spelen drong Zwaluwe steeds verder aan en was het de ervaren doelman Raymond Klootwijk die De Lindt in de wedstrijd hield met een aantal uitstekende reddingen. Ook met een afstandsschot, op de lat, kon Zwaluwe niet de voorsprong in de wedstrijd pakken. En dan valt het doelpunt aan de andere kant volgens een oude voetbalwet: Hicham Bachau legt de bal goed voor z’n linkervoet en schiet de bal vanaf de rechterkant van het veld als een streep in de linkerbovenhoek: 0-1. In de tweede helft een minder spelend Zwaluwe dat het wel probeerde maar niet direct voor gevaar zorgde voor het Zwijndrechtse doel.

Voordeel in de nacompetitie
Groote Lindt had de organisatie beter op orde en wist de wedstrijd verder te controleren. Ook een slotoffensief van Zwaluwe werd onder luide aanmoedigen van de Zwaluwe-fans voor de kantine door de Zwijndrechtse verdediging doorstaan. Met de 0-1 overwinning werd de 2e plaats in de eindrangschikking door De Lindtenaren veilig gesteld. Hierdoor heeft Groote Lindt in de nacompetitie het voordeel om met een thuiswedstrijd te mogen starten. Op zaterdag 3 juni zal de tegenstander de nummer 10 uit de 2e klasse H zijn. Maar eerst nog de laatste thuiswedstrijd tegen het nu ook veilige en dus uitgespeelde Dordtse DFC.

Bron Groote Lindt