Groote Lindt pakt tweede periodetitel

Foto Erik Bezemer. Groote Lindt tegen DFC.

ZWIJNDRECHT – Het moest zaterdag jl. gebeuren in de thuiswedstrijd tegen DFC op een bijna onbespeelbaar veld op Sportpark Bakestein. De nummer 13 van de ranglijst leek vooraf een lastige tegenstander. In de wedstrijd was dat dan ook bij vlagen te zien. De tegen rechtstreekse degradatie strijdende Dordtenaren lieten zien dat de hoop nog niet opgegeven was.

Groote Lindt kon na een slordige start van de wedstrijd het spel bepalen en na 30 minuten de openingsgoal maken. Na een goede actie van
Thom Hoogakker was hierbij wel de hulp van een DFC-verdediger nodig: 1-0. Na rust kwam een beter DFC uit de kleedkamer en liet Groote Lindt het een beetje liggen. Het resultaat was eerst een bal op de paal van het Zwijndrechtse doel en daarna de verwachte aansluittreffer. Via een uitstekend genomen vrije trap kwam DFC op gelijke hoogte: 1-1. Groote Lindt herstelde zich en wist een aantal keer gevaarlijk voor het DFC-doel te komen. Na een overtreding in het strafschopgebied wijst de scheidsrechter naar de penaltystip. Max Klop gaat achter de bal staan en schiet de “pingel” keurig binnen: 2-1. Het werd voor DFC steeds lastiger om Groote Lindt van verder scoren af te houden.
Hierbij werd de “noodrem” gebruikt tijdens een aanvallende actie van Thom Hoogakker. De rode kaart voor een Dordtse speler was het gevolg en de wedstrijd daar mee ook direct beslist.

Tweede periodetitel
Met deze overwinning pakt Groote Lindt de tweede periodetitel en is hiermee verzekerd van het spelen van nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. De titelstrijd in de Derde klasse C is nog niet beslist en ook daar kan Groote Lindt nog een rol van betekenis gaan spelen.

Bron Groote Lindt