Groote Lindt pakt de winst tegen FC IJsselmonde

ZWIJNDRECHT – Na het prima spel in de uiteindelijk toch verloren competitiewedstrijd tegen LMO vorige week zaterdag stond Groote Lindt vol vertrouwen aan de aftrap op Sportpark Bakestein. FC IJsselmonde, de huidige nummer 3 op de ranglijst, was naar Zwijndrecht afgereisd.

Direct vanaf de aftrap ontstond er een open wedstrijd met mogelijkheden tot scoren aan beide kanten van het veld. Het was Groote Lindt dat als eerste het net wist te vinden. Aan de rechterkant van het veld werd Thom Hoogakker wegstuurt richting het Rotterdamse doel. Thom wist beheerst de IJsselmondse keeper te passeren. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel van de grensrechter wees de leidsman in het zwart naar het midden: 1-0.

Na rust was de bal voor het aanvallende FC IJsselmonde en wist Groote Lindt via de snelle aanvallers gevaarlijk te worden. Ondanks een flink aantal mogelijkheden tot scoren was Groote Lindt niet in staat om de voorsprong verder uit te breiden. In de laatste fase van de wedstrijd kon Groote Lindt de bal niet meer in bezit te houden en werd het spel slordig. FC IJsselmonde speelde alles of niet om nog een puntje of meer uit Zwijndrecht mee te nemen. Dankzij een fabelachtige redding van Groote Lindt-keeper Klootwijk in één van de laatste speelminuten kon Groote Lindt met drie competitiepunten de wedstrijd winnend afsluiten. Hierdoor weet Groote Lindt een aantal plaatsen te stijgen op de ranglijst.