Groote Lindt na winst in Woudrichem naar Dirksland

ZWIJNDRECHT – Dinsdagavond in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse wist Groote Lindt in en tegen Woudrichem de winst mee naar Zwijndrecht te nemen.

Na een wisselvallige eerste helft met scoringsmogelijkheden aan beide kanten, waarbij Groote Lindt de paal raakte, kwam het duel na de pauze los. Nadat in de eerste helft verdediger Danny Bos met een (schouder)blessure moest worden gewisseld was het middenvelder Max Spruit die, met een voor zover het zich nu laat aanzien, een zware blessure het veld met een brancard moest verlaten. Dat was het sein voor Groote Lindt om meer op de aanval te spelen en een beslissing te forceren. Vanuit een slim genomen vrije trap werd het schot van Jens Jonas, al dan niet buitenspel, door Koen Maes van richting veranderd. De Woudrichemse doelman had hier geen antwoord op: 0-1.

Feest in de kleedkamer
Direct daarna kon Max Klop eindelijk een keer zijn onnavolgbare dribbels tonen en vanaf de achter vond Max de geheel vrijstaande Wessel van Dongen. Wessel bleef rustig en schoof de bal langs de keeper in het doel: 0-2. Hiermee was de wedstrijd beslist en kon Groote Lint feest vieren in de kleedkamer.

Tweede ronde
Zaterdag a.s. de tweede ronde in de nacompetitie. Wederom een uitwedstrijd voor Groote Lindt dat zal afreizen naar Dirksland voor de wedstrijd tegen DVV’09 de nummer 2 uit de West Brabantse 3e klasse B. De wedstrijd zal worden gestart om 14.30 uur. Iedereen wordt door de club uitgenodigd om naar Goeree-Overflakkee af te reizen om er weer een mooi feestje van te maken.

VVGZ
Ook plaatsgenoot VVGZ speelde dinsdagavond een nacompetitiewedstrijd met als inzet een plaats in de eerste klasse. De club legde het in de verlenging echter af tegen Achilles’29 met 2-3. De nacompetitie is daarmee, na een prima seizoen, voor deze club alweer voorbij.

Bron Groote Lindt