Groote Lindt maakt het zichzelf moeilijk tegen Alblasserdam

Foto Erik Bezemer. Groote Lindt – Alblasserdam

ZWIJNDRECHT- Een werkelijk goede eerste helft was de basis voor de overwinning op Alblasserdam: 4-3. In de eerste helft was Groote Lindt de bovenliggende partij en wist kans op kans te creëren. Na rust werd het door slordig spel echter nog onnodig spannend voor de thuisploeg.

Binnen 7 minuten na aanvang walste Groote Lindt over Alblasserdam heen en was het door doelpunten van Ali Zahidi en Max Klop al 2-0. Alblasserdam wist direct wel iets terug te doen door de 2-1 op het scorebord te laten zetten. Groote Lindt bleef echter de bovenliggende partij. De ruststand was dan ook -1 na doelpunten van Moustakim Atlagh en Nasir el Arbaoui. Na rust een heel ander Groote Lindt wat Alblasserdam verder in het zadel hielp door slordig veldspel en te denken dat de overwinning als binnen was. Met nog z’n 20 minuten te spelen kwam Alblasserdam dichter bij met 4-2. Daarna werd het zelfs nog onnodig spannend omdat Alblasserdam probeerde een punt uit Zwijndrecht mee te nemen. De 4-3 viel hiervoor echter te laat zodat Groote Lindt de volle drie punten op sportpark Bakestein wist te houden.

Algarve Cup
Op zaterdag 6 januari 2024 speelt Groote Lindt een oefenwedstrijd tegen Binnenmaas waarna de selectie op donderdag 11 januari 2024 zal afreizen naar het Portugeese Albufeira. Hier zal worden deelgenomen aan de Algarve Cup. De eerst volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 20 januari 2024 als Groot Ammers op bezoek komt in Zwijndrecht; aanvang 14.30 uur.

Bron Groote Lindt