Groote Lindt maakt het koploper GSC/ODS lastig

Foto Erik Bezemer. Beschut publiek tijdens GSC/ODS – Groote Lindt


ZWIJNDRECHT – Op een werkelijk drijfnat veld op sportpark Stadpolders in Dordrecht trapte Groote Lindt zaterdag af voor een wedstrijd tegen GSC/ODS; de nog altijd ongeslagen koploper van de 3e klasse C.

Direct waren de voetbalkwaliteiten van een aantal Dordtse spelers zichtbaar. De gasten drongen direct aan op het Zwijndrechtse doel en kwamen een aantal keer dichtbij de openingsgoal. Na z’n 20 minuten speeltijd lukte dit dan ook en stond de 1-0 op het scorebord. Groote Lindt liet het er niet bij zitten en wist direct, via Max Klop, de 1-1 te noteren. Niet alleen de stand was in evenwicht ook het wedstrijdbeeld. Met prima combinatievoetbal en hard werken op het zware veld kon Groote Lindt uitstekend weerstand bieden. Echter GSC/ODS was
efficiënter met de gecreëerde scoringsmogelijkheden. Vanuit een prima actie in het strafschopgebied scoorde GSC/ODS net voor rust de 2-1. Direct na rust een GSC/ODS dat de voorsprong verder kon uitbreiden naar 3-1. De wedstrijd leek in het slot maar Groote Lindt kon ook nu vlot de aansluittreffer maken; Hicham Bachau schoot de 3-2 binnen.

Prima wedstrijd
Een aandringend Groote Lindt kreeg daarna te maken met een zeer goed en snel uitgevoerde counter. Moustakin Atlagh schoot
namens Groote Lindt op de paal waarna de bal door de Dordtse verdediging naar voren werd geschoten. De spits van GSC/ODS pikte de bal op en passeerde keeper Mitchell de Winter. De thuisploeg kon daarna eigenlijk geen vuist meer maken en Groote Lindt niet zuiver genoeg in de afronding van scoringsmogelijkheden. Een prima wedstrijd maar geen punten voor Groote Lindt waardoor de ploeg afzakt naar de 9e plaats in de competitie. Aanstaande zaterdag is er een thuiswedstrijd voor het elftal van hoofdtrainer Randall Neeskens als SV Meerkerk op bezoek komt in Zwijndrecht. De aanvang is 14.30 uur.

Bron Groote Lindt