Groote Lindt houdt stand tegen SSS in Klaaswaal

ZWIJNDRECHT – Na een reeks van drie nederlagen was het tijd voor Groote Lindt om weer een keer de volle driepunten binnen te halen. SSS uit Klaaswaal, onder leiding van voormalige Groote Lindt-trainer Henk Dirven, is de huidige nummer 3 van de ranglijst en leek hiervoor niet de meeste geschikte kandidaat. Echter Groote Lindt wist met vertrouwen aan de aftrap te verschijnen.

In de eerste helft met weinig mogelijkheden tot scoren voor beide goals was het voor de neutrale toeschouwer geen verheffende voetbalwedstrijd. Ook in de tweede helft een verdedigend en op de kansen wachtend Groote Lindt en een via combinatievoetbal aanvallend SSS. Na z’n 10 minuten in de tweede helft was het rechtsback Ali Zahidi die een aanvallende actie inzette, de bal werd niet goed door de Klaaswaalse verdedigers weggewerkt waardoor de bal voor de voeten van Groote Lindt-spits Thom Hoogakker viel. Thom aarzelde niet een schoot hard in het dak van de Klaaswaalse goal: 0-1. SSS zette verder aan maar de aanvallen waren voorspelbaar voor de Zwijndrechtse verdedigers. Het beeld was dan ook: SSS het balbezit, Groote Lindt de goal. Met name de, al vroeg in de wedstrijd voor Danny Bos, ingevallen Jasper de Heer was een rots in de Lindtse branding. SSS kreeg aantal mogelijkheden om te scoren vanuit hoekschoppen en vrije trappen maar deze werden tot frustratie van alles en iedereen in Klaaswaal niet benut.

Na het laatste fluitsignaal zakte de SSS-spelers teleurgesteld naar de grond en de Zwijndrechtse spelers zochten elkaar op om de overwinning te vieren. Wederom bleek weer eens dat iedereen van iedereen kan winnen (of verliezen) in deze derde klasse. Nadat de overige uitslagen bekend waren en de nieuwe competitiestand was opgemaakt bleek dat er tussen de nummer 5 (Zwarte Pijl) en de nummer 12 (Oud-Beijerland) slechts vier punten zit. Het kan dus met nog 10 wedstrijden te spelen nog alle kanten op. A.s. zaterdag ontvangt Groote Lindt op Sportpark Bakestein v.v. s’Gravendeel waar na de wedstrijd in de kantine het Paasrad zal gaan draaien.