Groote Lindt doet goede zaken na winst op Internos

Foto: Groote Lindt – Internos

ZWIJNDRECHT – Na de zwaar bevochten overwinning op ZBC’97 stond Groote Lindt aan de aftrap in Etten-Leur voor de wedstrijd tegen Internos. Beide teams hebben het oog laten vallen op de tweede plaats in de competitie om zo een betere uitgangspositie te krijgen in de nacompetitie.

Groote Lindt startte de wedstrijd slordig met veel balverlies op het lastig bespeelbare veld. Direct in de 5e minuut ontsnapt Groote Lindt aan een achterstand in de wedstrijd. Via een keurige steekpass komt een Internos aanvaller alleen voor de Zwijndrechtse keeper te staan. De bal wordt echter, althans voor Internos, aan de verkeerde kant van de paal geschoten. Met een 0-0 stand wordt de wedstrijd, met veel ruimte op het middenveld, vervolgd waar Groote Lindt in de 20e minuut op voorsprong in de wedstrijd komt. Vanuit een hoekschop van Hicham Bachau kan Max Klop, toch niet de grootste in het veld, bij de tweede paal de 0-1 binnen koppen.

Veel overtredingen
Na een ruststand van 0-1 wordt de tweede helft gestart onder nog steeds lastige regenachtige omstandigheden. Het wedstrijdbeeld wordt onvriendelijker waarbij overtreding op overtreding wordt gemaakt. Het is Wesley de Hoog die aan de aandacht van de Internos verdedigers weet te ontsnappen. Na een handige slalom in het strafschopgebied en het omspelen van de keeper schuift Wesley rustig de 0-2 binnen. De wedstrijd lijkt in het slot maar Internos blijft voor één punt of misschien zelfs drie punten strijden. In de 85e minuut wordt dit beloond met de 1-2.

Ongepaste emoties na afloop
Op slag van het eindsignaal maken de snelle Lindtse aanvallers Max Klop en Thom Hoogakker gebruik van de ruimte achter de Internos-verdediging. Na een aantal goedlopende combinaties kan Thom Hoogakker de bal in het doel schuiven: 1-3. Wat er na het laatste fluitsignaal gebeurde hoort niet thuis op een voetbalveld. De thuisvereniging kan de emoties niet de baas waarbij de confrontatie wordt gezocht met de Zwijndrechtse bezoekers. Als de emoties zijn weggezakt zoekt Groote Lindt de kleedkamer op waar het uit volle borst gezongen clublied de succesvolle middag beëindigd. De komende twee zaterdagen is Groote Lindt vrij van competitieverplichtingen en zal op zaterdag 22 april a.s. pas weer in actie komen in de thuiswedstrijd tegen Hekelingen.

Bron: Groote Lindt