Groot Lindt wint in extra tijd van Schoonhoven

ZWIJNDRECHT – In een regenachtig Schoonhoven stonden beide elftallen aan de aftrap op het kunstgras van veld 2 op sportpark Het Hofland. Als gevolg van een blessure van doelman Raymond Klootwijk nam de 18 jarige Mitchel de Winter plaats tussen de palen. Groote Lindt ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal na een leuke en aantrekkelijke wedstrijd.

Groote Lindt startte de wedstrijd uitstekend met prima verzorgd positiespel. Na een aftastende eerste fase werd Groote Lindt doelgerichter en wist een overtuigende 0-3 voorsprong te bereiken. Eerst was het Max Klop (0-1) daarna Moustakim Atlagh (0-2) op aangeven van Ali Zahidi en tenslotte nogmaals Moustakim Atlagh (0-3). Groote Lindt dacht met deze ruime voorsprong te rust te halen maar Schoonhoven dat daar anders over. Nog voor rust bracht het zichzelf terug in de wedstrijd met de 1-3 en 2-3. Na rust gaan beide elftallen, ondanks de vele regenval, door met vermaken van de toeschouwers. Er onttrok zich een wedstrijd met alles erop en eraan. Afgekeurde doelpunten, overtredingen en veel strijdlust en emotie. Groote Lindt werd slordig in balbezit en Schoonhoven kon hiervan profiteren met de gelijkmaker.

Spannende laatste kwartier
Met nog 15 minuten te spelen kon de wedstrijd nog alle kanten. Groote Lindt was in de blessuretijd de gelukkigste. De jonge doelman de Winter wist de bal via een uitrap, met behulp van de wind, in het strafschopgebied van Schoonhoven te krijgen. De keeper en twee verdedigers gaan naar de bal op de rand van de 16 meter. Na een ongelukkige botsing tussen de Schoonhovense spelers rolt de bal, na
aanraking van een speler, in het lege doel: 3-4. Zaterdag a.s. komt Drechtstreek, de nummer 3 van de ranglijst, op bezoek op sportpark Bakestein (aanvang 14.30 uur). Daarna volgt een uitwedstrijd naar koploper GSC/ODS.

Bron/foto: Groote Lindt