Goud voor Aaron Enser

MELSELE – Onder de vlag van de KNGU hebben de bij het Topsportcentrum-Rotterdam trainende O&O-turners  Aaron Enser, Lucas van den Kieboom, Kenji Paizs en Gijs Franken deelgenomen aan de Wase Gymcup 2021, een internationaal tournooi, georganiseerd in het Belgische Melsele.

In de jeugdklasse kwam Aaron Enser tot een knappe prestatie. Met een score van 69,500 punten eiste hij het goud van de meerkamp op.  Daarbij wist hij zich te plaatsten voor de toestelfinales vloer, voltige en sprong. Lucas van den Kieboom eindigde met 62,850 punten verdienstelijk op een zesde plaats. Kenji Paizs liet in de meerkamp, vanwege een blessure, de steuntoestellen voltige en brug aan zich voorbij gaan. Op sprong wist hij door te dringen tot de finale. 

Gijs Franken turnde in de junior/seniorcategorie zijn wedstrijd op de onderdelen voltige, ringen en rek. Op ringen (12,150 pnt.) en rek (12,100 pnt.) wist hij zich goed te meten met de rest van een groot deelnemersveld. Als gevolg van een tussentijdse val kwam hij op voltige niet verder dan 9,700 punten.