Goud voor toestel-turnen heren O&O, RG groep prejunioren pakt brons

foto O&O: Ian Wever goud op voltige

ZWIJNDRECHT – Bij de in het weekend van 22 en 23 april in Waalwijk gehouden Nederlandse Kampioenschappen individueel toestel turnen voor heren hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag weten te leggen op één gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles. En in Amsterdam vond op 22 april de 2e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek voor groepen plaats waar O&O vertegenwoordigd was in de categorieën junioren en pre-junioren van de 2e divisie. De pre-junioren legden daarbij beslag op een fraaie bronzen medaille.

Het goud bij de Nederlandse Kampioenschappen individueel toestel werd met een score van 13,35 punten veroverd door Ian Wever op het onderdeel voltige. Hij turnde zijn nationaal kampioenschap in de categorie senior van de 2e divisie. Op het onderdeel rek werd hij vierde en in de meerkamp vijfde. Bij de pupillen-B (2e divisie) pakte Finn Frederiksz met 96,400 punten knap het zilver. Zilver was er eveneens voor Flodor Massie en wel op het onderdeel voltige. Hij kwam uit in de junior-I-klasse van de 2e divisie en noteerde daarbij een score van 11,400 punten. Het derde zilver kwam met 14,250 punten op naam van Thijs Eijkelenboom (1e divisie – junior-II) op het onderdeel vloer. Bart de Ruiter, uitkomend in de 1e divisie – senior, liet zich het brons omhangen van het onderdeel vloer. Zijn oefening werd gewaardeerd met 15,550 punten. Braylin Timas Soares (1e divisie – jeugd) realiseerde op het onderdeel ringen met 11,600 punten de tweede bronzen medaille. Voor de pupillen-A, Danté Worthington, Olivier van Musscher en Yarsin Molla Farajzadeh, waren er geen podiumplaatsen, maar wisten zich prima te meten met het landelijke geweld.

Jeugd en junioren
De jeugd en junioren eredivisie verwerkten in Waalwijk hun 3e kwalificatiewedstrijd. Zij hebben hun Nationaal Kampioenschap op 24 en 25 juni a.s. in het Rotterdamse Ahoy. Gijs Franken (junior-II) pakte dit weekend met 66,400 punten het brons. Kian Olthoff (jeugd), Kenji Paizs en Lucas van den Kieboom (beiden junior-I) liggen eveneens goed op koers.

Foto O&O: Pre-junioren brons

RG groep pre-junioren
In Amsterdam vond op 22 april de 2e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek voor groepen plaats. O&O was daarbij vertegenwoordigd in de categorieën junioren en pre-junioren van de 2e divisie. De pre-junioren legden daarbij beslag op een fraaie bronzen medaille. Het brons werd gerealiseerd met het team bestaande uit Alexia Barten, Yselle Kleingeld, Julia Izeboud, Julièt Landsmeer en Guusje van Musscher. Het team noteerde een score van 8,05 punten voor hun balcompositie. De turnsters bonden ook de strijd aan met hun hoepeloefening. Deze werd gewaardeerd met 9,05 waarmee zij met een vierde plaats net buiten het erepodium belandden. Het juniorenteam was samengesteld uit Nadise Koebrugge, Djinti Kleinhuis, Emily van Zessen, Selina Penning en Alexia Barten. Dit team voerde een knotsoefening uit. Met een score van 8,100 eindigde zij op een vijfde plaats.

Bron:O&O