Goede trainingen voor Colin Velthuizen op het grote en kleine circuit van Assen

HEERJANSDAM –“Eindelijk” waren de woorden van Colin Velthuizen toen hij hoorde dat hij weer mocht trainen op de motor. Nadat de 16-jarige coureur een lange periode zijn passie niet kon uitvoeren, heeft hij nu weer trainingsmeters gemaakt met zijn Kawasaki Ninja 400. Eerst op de TT Junior Track in Assen en woensdag 27 mei tijdens een testdag van de KNMV op het grote TT Circuit Assen.

In de afgelopen maand had Colin Velthuizen al trainingsmeters gemaakt met zijn Supermoto op de TT Junior Track in Assen en had hij met zijn Kawasaki Ninja 400 kunnen trainen op het Politie Circuit in Lelystad. Deze twee momenten kwamen mooi samen op Hemelvaartsdag, toen Colin op de TT Junior Track zowel zijn Supermoto als Kawasaki Ninja 400 aan de tand kon voelen. Een prachtige trainingsdag om weer gevoel en ritme op te bouwen op de motor.

Woensdag 27 mei kwam Colin weer voor de eerste keer in actie op het grote TT Circuit Assen. Dit deed hij tijdens een circuitdag georganiseerd door de KNMV. Er werd gereden op de WK-layout, wat het extra spectaculair maakte. Colin had de mogelijkheid om te trainen op de motor van het Valvoline RT-Motorsports by SKM-Kawasaki team. Het was een hele nuttige dag met veel rijtijd, waardoor Colin met het team veel dingen kon proberen met de afstelling. Dat het werkte was duidelijk, want de tijden van de coureur uit Heerjansdam ging snel omlaag gedurende de testdag.

Colin Velthuizen #64: “Het is een super gevoel dat we weer aan het trainen zijn. De testdag op het TT Circuit Assen was top. We hebben veel dingen kunnen proberen. Sommige dingen pakten heel goed uit en daardoor wisten we snelle tijden te noteren. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze eerste trainingen! Deze dagen werden mogelijk gemaakt door de KNMV en daar wil ik hen voor bedanken! In de komende periode gaan we verder met trainen, waardoor we het juiste ritme hebben wanneer de races gaan beginnen.”