Goede prestaties voor O&O jongens en turnsters

O&O turnsters supplement-E

ZWIJNDRECHT – Bij de in de Rotterdamse Topsporthal gehouden turndistritswedstrijden voor meisjes is de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O met haar turnsters goed voor de dag gekomen. Zowel in wedstrijdronde drie als in wedstrijdronde vier werd er beslag gelegd op het zilver. En in Zoetermeer vond de tweede districtsteamwedstrijd turnen heren plaats waar één gouden, een zilveren en twee bronzen medailles behaald werden.

In het supplement-E kwam het team geformeerd met Fenna Hoogvliet, Jeanha van der Meulen, Vera Ammerlaan, Minke Schouten, Caithlyn van Rijswijk en Amy McMurray met 122,850 punten als tweede uit de strijd. Individueel noteerde Fenna Hoogvliet een knappe vierde plaats.
Yuna Neeskens bond eveneens de strijd aan in supplement-E. Individueel pakte zij het brons. In teamverband was zij opgenomen in het team van GV. Souplesse uit H.I. Ambacht. Met het team eindigde Yuna met 122,200 op de tweede trede van het ereschavot. De meisjes/damesselectie toestel turnen kwam ook in actie in Varsseveld. Daar werd deelgenomen aan de landelijke plaatsingswedstrijd voor teams. Het team bestond uit Amber Donjacour, Mariska Williams, Milou van Schijndel Suzanne van Alebeek en Quinty Jöner kwam uit in de derde divisie. Hier werd om het hards gestreden om het eremetaal. De O&O-turnsters kwamen uiteindelijk slechts 0,167 tekort voor het podium. Met 86,850 punten eindigden op de vijfde plaats.

Succes voor O&O jongens
In Zoetermeer vond de tweede districtsteamwedstrijd turnen heren plaats waarbij O&O was vertegenwoordigd op een zestal niveaus. Eén gouden, een zilveren en twee bronzen medailles was de oogst. Het goud kwam op naam van de instappers-A. Het team was samengesteld met Justin Blaas, Brett van Bruchem, Manoh Hoornweg, Kanstantsin Novik en Twan Stolk. Met 284,433 punten kwamen zij
als eerste uit de strijd. Individueel was het met recht een O&O-onderonsje. Brett werd eerste, Twan tweede en Manoh derde.
Het zilver werd met 262,717 punten behaald door het samengestelde team O&O en het Vlaardingse Dynamiek. De O&O-inbreng werd geturnd door Levi Kant en Job Donkers. Individueel was Levi de beste en Job noteerde een vijfde plaats. In de categorie instap-B eveneens met de zelfde vereniging een samengesteld team. Hierin waren vanuit O&O opgenomen Matei Moraru, Joshua Havenaar en Casper Droogendijk. Zij veroverden het brons met 272,633 punten.

Instappers A

Oefenstof test
Brons was er ook voor de pupillen-B Myron Jansen, Bas Melkert, Djamilo Hoornweg, Thomas Jiskoot, en Jens de Waard. Het teamtotaal kwam uit op 271,900 punten. Het de door ziekte geplaagde team op niveau 5 miste maar net het erepodium. Zij eindigde met 125,883 punten op de vierde plaats. Individueel ging de winst naar Jeremy Vogel, op de voet gevolgd door Thije Zoetmulder die tweede
werd. Finn van der Struik eindigde als vijfde. Een vierde plaats was ook weggelegd voor de pupillen-C. Benjamin Vlasblom, Luca Geneugelijk, Jurre Dekker, Elijah Havenaar en Sebbe Mostert turnden zich naar een puntentotaal van 269,617. De jeugdige Hugo Lems, Levi van ’t Zelfde en Zefanio Filemon hadden deze dag hun eerste oefenstof test. Alle drie lieten zien dat zij de gevraagde oefenstof goed beheersten en uitvoerden.

Bron O&O