Geslaagde Vaardigheidsdag bij Albatros

ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 29 december verzamelde de BCDEF-jeugd van de korfbalvereniging Albatros zich in de Develsteinhal voor de jaarlijkse Gerard Los Vaardigheidsdag, vernoemd naar oud-voorzitter en oprichter van de club. Voor sommige korfballertjes was dit de eerste keer, maar voor de meesten waren de oefeningen al bekend.

In een tijdsbestek van een minuut moest er bij alle onderdelen zo veel mogelijk gescoord worden en daarna konden drie onderdelen herkanst worden. Ouders en trainers hielpen mee bij de verschillende onderdelen en Lars en Alice waren namens de selectie
aanwezig voor het één tegen één. Voor de vijf welpen was er een apart programma waarna ze allemaal beloond werden met een
medaille. A-trainer Pieter Korteweg was uitgenodigd om de prijzen aan de winnaars in alle categorieën uit te reiken. Dankzij alle sportieve helpers, de tellers, de opruimers en de keukenploeg werd dit opnieuw een geslaagd evenement.

Winnaars Gerard Los Vaardigheidssdag 2023
F-meisjes: 1. Romee Zoutewelle 2. Neala Buitendijk 3. Fleur van der Linden
F-jongens: 1. Stan van de Pol 2. Jelte de Maa 3. Benjamin de Bruin
E-meisjes: 1. Chelsey Terreehorst 2. Senne van der Linden 3. Maud Bestman
E-jongens: 1. Stef Nugteren 2. Lucas Hooikaas 3. Tijmen de Jager
D-meisjes: 1. Vivienne van Dijk 2. Kaylee Terreehorst 3. Emma Zoutewelle
D-jongens: 1. Jens Bestman 2. Sam Lommers 3. Sil Lommers
C-meisjes: 1. Lieke Zoutewelle 2. Marlies Limberger 3. Niene Lommers
C-jongens: 1. Luuk Bakker 2. Sven Hoogendoorn 3. Sem Zijderveld
B-meisjes: 1. Juliette van Dijk 2. Lisanne Limberger
B-jongens: 1. Thomas Zoutewelle 2. Joshua Susay 3. Koen Lommers

Vacature voor coach
In de dagen na Kerst nam een groep Albatrosspelers deel aan de Talenten Challenge in het Topsportcentrum in Rotterdam. Daarnaast werd net voor de Kerst bekend dat A-trainer Pieter Korteweg vanaf augustus 2024 de overstap naar de seniorenselectie gaat maken. Hij volgt dan Ed van der Steen op die dit seizoen als zijn laatste bij de selectie beschouwt. Pieter is bezig met een goed seizoen met de A1 want hij werd kampioen in de najaarscompetitie op het veld en gooit op dit moment hoge ogen met zijn pupillen in de Hoofdklasse zaal. Het bestuur en de TC zijn blij dat de opvolging van de hoofdtrainer al zo snel gerealiseerd kon worden. De TC moet nu verder op zoek naar een opvolger voor de A-selectie en ook is er nog de vacature voor coach van het 2e team.