Geslaagd DKL-toernooi bij Albatros

ZWIJNDRECHT – De korfbalvereniging Albatros kijkt voldaan en met veel plezier terug op het DKL-toernooi van zaterdag 3 september jl. Het oefentoernooi voor de DEF-korfballers was met 128 deelnemende teams helemaal vol bezet en dat betekende maar liefst 192 jeugdwedstrijdjes tussen 9.00 en 14.00 uur. Door het mooie weer en de hulp van heel veel vrijwilligers waren er alleen maar lachende gezichten en was er sprake van veel spelplezier. De wedstrijden zijn puur bedoeld om de jeugdige korfballers te laten wennen aan de nieuwe teams, een hogere korf en een grotere bal en daarom worden er geen uitslagen en standen bijgehouden.

Het was een drukke dag voor de Albatrossers, want  velen moesten spelen, coachen, fluiten, opruimen of een bardienst draaien of een combinatie hiervan. Er werd in de ochtend en middag bovendien geoefend door de ABC-teams. A1 en A2 speelden tegen het sterke Nieuwerkerk, A3 en A4 tegen Fortuna/Delta Logistiek. B3 en C4 wonnen met respectievelijk 11-16 en 9-1 van Conventus B1 en C1.

Senioren 4, 5 en B2 oefenden bij KCR, het 6e en 8e bij WION. Het 5e won met Robin en Rene en de teruggekeerde mama’s met 15-20 van Vitesse 5. Het 1e, 2e en 3e acteerden op de startdag bij KCR in Ridderkerk. Het 3e en 2e verloren hun wedstrijden nipt, maar het 1e bleef met 17-20 keurig overeind tegen de Overgangsklasser. De selectie zette zaterdag de stijgende lijn voort en lijkt klaar voor de start van de competitie.

A.s. zaterdag gaat de korfbalcompetitie van start met een interessant thuisprogramma. Op veld 1 spelen achtereenvolgens D2, C1, B1, A1, S2 en S1. De seniorenselectie start met de derby tegen Kinderdijk, A1 treft in haar Hoofdklassedebuut Nieuwerkerk A1 en B1 speelt tegen Vriendenschaar B1. C1 ontvangt Die Haghe C1 en D2 neemt het op tegen DeetosSnel D1.

Albatros neemt met 34 teams deel aan de veldcompetitie.